Dulceata din ceapa rosie si galbena

Postat de panacris in Conserve
3 Apr 2019 | 5902 vizualizari
Dulceata din ceapa rosie si galbena

O dulceata mai altfel, dulceata de ceapa se consuma simpla pe paine prajita cu branza, sau langa foie gras, terine de carne, friptura de rata/pui, legume sau chiar chiftele. A dulceata all season :D :))) Spor si pofta buna! ;)   

Ingrediente

  • ceapa rosie si galbena 1,5 kg,
  • unt cca. 100 g,
  • ulei de masline 30 ml,
  • oţet balsamic 250 ml,
  • zahar brut cca. 250 g,
  • sare Hymalaya 1 lingurita,
  • foaie de dafin 1 bucata,
  • piper proaspat macinat ½ lingurita,
  • mix de piper (rosu, verde, negru si coriandru) de la Kotany 1 lingura.

Mod de preparare

Ceapa se curata si se taie fideluta, va recomand sa folositi robotul de bucatarie sau o razatoare, electrica ar fi recomandabila, dar se poate folosi si cea uzuala.

Intr-un vas cu fundul gros se pune untul si uleiul de masline la foc mediu neacoperit cca. 5 minute, pana se infierbanta, apoi se adauga ceapa, mi-ul de piper, foaia de dafin şi sarea, amestecandu-se pana se incorporeaza in grasime.

Se lasa la sotat la foc mic, cca. 15 minute pana ce ceapa devine translucida, apoi se adauga zaharul, piperul macinat si se lasa la gatit semiacoperit, la foc mic cca. 30 minute, amestecandu-se din cand in cand ca sa nu se arda ceapa.

Apoi se adauga otetul balsamic si se mai lasa la gatitt cca. 10 minute la foc mediu, semicoperit.

Dulceata se pune fierbinte in borcane micute de maxim 300 ml, sterilizate, se inchid ermetic, apoi se pune la dunst cald, cu capacul in jos, pana a doua zi.

Dulceata de ceapa se consuma simpla pe paine prajita cu branza, sau langa foie gras, terine de carne, friptura de rata/pui, legume sau chiar chiftele.

Spor si pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata din ceapa rosie si galbena" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Dulceata de ardei iute

Postat de gicuta69

Dulceata de ardei iute

Otetul se fierbe 30 de minute cu zaharul pana acesta se leaga. Ardeii se spala si se lasa la zvantat. "Operatia" de curatare si taierea ardeilor  o facem cu manusi...

Citeste continuarea

Zarzavat pentru iarna cu rosii si ardei

Postat de Pungasa_Rogue

Zarzavat pentru iarna cu rosii si ardei

Se spala rosiile, se taie in sferturi si li se indeparteaza coditele, apoi se dau prin robot si se pun intr-un tuci mare. Ardeiul se curata de seminte si cotor, se spala, se taie in bucati...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.04.2019, 22:46
Interesantă dulceață...!
la 03.04.2019, 22:55
Arata interesant, nu am incercat pana acum!
la 03.04.2019, 23:27
la 04.04.2019, 00:28
la 04.04.2019, 08:10

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking