Dulceata din flori de salcam

Postat de adasev12 in Dulceata / Gem
21 Mai 2013 | 3311 vizualizari
Dulceata din flori de salcam

fac pt prima data si mi-a placut mult

Ingrediente

  • 500 g flori de salcam
  • 500 g zahar( merge si mai putin, ca sunt f dulci florile)
  • o l-ita rasa sare de lamaie
  • 500 ml apa

Mod de preparare

Florile se pun intr-o sita si se lasa apa pe ele, sa se spele.

Se scurg si se curata de cotoare.

Se presara sarea de lamaie peste ele si se freaca putin pana se inmoaie.

Se pune apa cu zaharul pe foc pana se topeste zaharul, apoi se adauga si florile si se lasa la foc mic sa fiarba pana se leaga siropul, cam o ora.

Se toarna in borcane calda si se inchid , se intorc borcanele si se lasa la racit.

Eu am facut mai putina la inceput, sa vad cum iese...merita, ca e buna. Din pacate s-au scuturat salcamii deja...

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata din flori de salcam" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (8)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Dulceata din flori de salcam

Postat de Constelatialeu

Dulceata din flori de salcam

Mi-am luat frumos cosuletul, o grebla, niste manusi si am plecat prin jungla gradinii, la cules de flori de salcam. Manusile sa nu ma intep, grebla sa pot sa trag crengile la nivelul meu, sa pot...

Citeste continuarea

Dulceata din flori de salcam

Postat de vio_dreams

Dulceata din flori de salcam

Culegem crengutele cu flori de salcam. Mare atentie la albine!  Desprindem floricelele de pe ciorchine. La clatim bine in cateva ape. Facem un sirop din apa si zahar. Cand clocoteste...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.05.2013, 10:41
Bravo harnicut-o!!! Nu am mincat niciodata, dar sunt sigura ca este delicioasa!!!
la 21.05.2013, 10:50
la 21.05.2013, 10:57
Faina!
la 21.05.2013, 11:04
Simona, eu am inceput greu apoi nu m-am mai oprit...am facut sirop, srbet, acum dulceata...daca nu se terminau florile ,mai continuam...
la 21.05.2013, 11:04
bya, rocsi...

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking