Dulceață din flori de salcâm

Postat de panacris in Dulceata / Gem
12 Mai 2013 | 11986 vizualizari
Dulceață din flori de salcâm

Are o aromă deosebită, ce îți amintește de mierea de salcâm.

Ingrediente

  • flori proaspete de salcâm cca. 2000 g,
  • apă rece cca. 3000 ml,
  • zahăr tos 1000 g,
  • lămâie 2 bucăți,
  • 2 pliculețe de sare de lămâie,
  • zahăr vanilinat 2 pliculețe sau un baton de vanilie,
  • scorțișoară după gust

Mod de preparare

Zahărul, apa, zeama de lămâie și sarea de lămîie se pun la fiert, intr-un vas încăpător. După ce au fiert  cca, 1 oră,  se adaugă florile curățate de pe codițe, spălate, foarte bine, pentru a se elimina impuritățile și eventualele gângănii. Se lasă cca. 1 oră la fiert, la foc mic, apoi se stinge focul  și se alasă până a doua zi acoperit. A doua zi se dă din nou la fiert, cca. 30 de minute până se încheagă ca și gelatina. Se adaugă după gustul fiecăruia scorțișoară, se pune în borcane sterilizate, apoi se lasă la dunst cald, până a doua zi. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceață din flori de salcâm" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (26)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Dulceata din flori de salcam

Postat de Constelatialeu

Dulceata din flori de salcam

Mi-am luat frumos cosuletul, o grebla, niste manusi si am plecat prin jungla gradinii, la cules de flori de salcam. Manusile sa nu ma intep, grebla sa pot sa trag crengile la nivelul meu, sa pot...

Citeste continuarea

Dulceata din flori de salcam

Postat de vio_dreams

Dulceata din flori de salcam

Culegem crengutele cu flori de salcam. Mare atentie la albine!  Desprindem floricelele de pe ciorchine. La clatim bine in cateva ape. Facem un sirop din apa si zahar. Cand clocoteste...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.05.2013, 21:34
Nu am gustat nicioata dar sigur are un gust deosebit!
la 12.05.2013, 21:35
Din asta n-am facut pana acum,dar timpul nu-i trecut !
la 12.05.2013, 21:37
Cris, cred ca este un deliciu, pe mine m-ai cucerit doar prin aspect
tare mi-as dori sa gust
la 12.05.2013, 21:37
bravo harnicuto
la 12.05.2013, 21:45

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking