Ingrediente
- aprox 600 g flori de salcam roz;
- 600 g zahar;
- 1 l apa;
- 2 linguri zeama de lamaie.
Mod de preparare
Florile de salcam se desprind de pe ciorchini, se spala cu apa rece (de cateva ori), apoi se pun pe un prosop curat de bucatarie si se rasfira pe el ca sa se usuce bine.
A doua zi, se pun la fiert intr-o cratita mare apa cu zaharul si, cand incepe sa se formeze siropul, se adauga florile de salcam si zeama de lamaie. O sa observati ca dupa ce le scufundati in apa, florile se deschid la culoare. Se fierb cam 30 de minute, amestecand din cand in cand.
Se pune in borcanele pregatite dinainte, se pun capacele si se depoziteaza la loc racoros.
Dulceata obtinuta: 3 borcane
Pofta Buna!
Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2013/05/dulceata-din-flori-de-salcam-roz.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata din flori de salcam roz" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
|