Dulceata din flori de salcam roz

Postat de ancutsa in Dulceata / Gem
11 Iul 2016 | 3013 vizualizari
Dulceata din flori de salcam roz

Am pregatit aceasta dulceata acum cativa ani, cu flori de salcam roz de la tara. Florile au fost foarte parfumate, iar dulceata a avut gust asemanator cu mierea de salcam. 

Ingrediente

  • aprox 600 g flori de salcam roz;
  • 600 g zahar;
  • 1 l apa;
  • 2 linguri zeama de lamaie.

Mod de preparare

Florile de salcam se desprind de pe ciorchini, se spala cu apa rece (de cateva ori), apoi se pun pe un prosop curat de bucatarie si se rasfira pe el ca sa se usuce bine.

A doua zi, se pun la fiert intr-o cratita mare apa cu zaharul si, cand incepe sa se formeze siropul, se adauga florile de salcam si zeama de lamaie. O sa observati ca dupa ce le scufundati in apa, florile se deschid la culoare. Se fierb cam 30 de minute, amestecand din cand in cand.

Se pune in borcanele pregatite dinainte, se pun capacele si se depoziteaza la loc racoros.

 

Dulceata obtinuta: 3 borcane

 

Pofta Buna!

 

 

Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2013/05/dulceata-din-flori-de-salcam-roz.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata din flori de salcam roz" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Gem de prune cu coaja

Postat de Constelatialeu

Gem de prune cu coaja

Mai intai culesul, cu grija ca-s cam batrani prunii, dar inca rodesc....nu ca-n tinerete, dar inca o fac si mi-au dat mie de lucru.....Deci am cules prunele, apoi le-am pus in apa sa le spal si...

Citeste continuarea

Peltea de gutui si mere

Postat de merisor67

Peltea de gutui si mere

Am spalat foarte bine gutuile cu buretele de vase pentru a indeparta definitiv puful de pe ele. Le-am curatat coaja si am indepartat cotoarele. Pulpa am folosit-o la dulceata si gem....

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.07.2016, 19:56
la 11.07.2016, 20:24
la 11.07.2016, 20:31
super!
la 11.07.2016, 20:39
la 11.07.2016, 22:10
ce aromata trebuie sa fie!

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking