Dulceata din mure

Postat de panacris in Dulceata / Gem
1 Aug 2018 | 4131 vizualizari
Dulceata din mure

Anul acesta am redescoperit savoarea murelor. Vă aduc reteta pentru o portie, am invatat din experientele mele din trecut ca e mai bine sa faci din cantitate mai mică dulceața, astfel scade timpul de fierbere și ramane culoarea mai frumoasa. Spor si pofta buna! :-*  

Ingrediente

  • Mure de cultură 1000 g
  • Zahăr tos 800 g
  • Zeama de la o lămâie

Mod de preparare

Murele pun într-o strecurătoare încăpătoare, apoi se trec sub un jet rapid de apă rece pentru a se îndepărta eventualii musafiri, mici insecte inofensive. Fructele scurse bine de apă se pun intr-un vas special pentru dulcețuri, eventual din inox cu fundul gros, sau un ceaun clasic, se presară zahărul și atenție nu se amestecă, ci se răsucește vasul, astfel încât să se încorporeze zahărul printre fructe. Se lasă la rece peste noapte, sau măcar vreo 3-4 ore. Apoi se pune la foc rapid, împreună cu zeama de lămâie, până ce se topește zahărul și se obține siropul. Se scot fructele din dulceață cu ajutorul unei spumiere, se pun într-o altă strecurătoare și se lasă la odihnă. Siropul rămas se lasă la fiert la foc mic până obținem consistența potrivită pentru dulceață. La final se adaugă fructele și se mai lasă la clocotit cca. 15 minute. Dulceața se pune fierbinte în borcanele sterilizate, se închid eremetic și se pun la dunst cald cu capacul în jos pentru a se sigila mai bine, acoperite cu prosoape groase de bucătărie. A doua zi se etichetează și aranjează în cămară sau beci.

Spor și poftă bună!  

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata din mure" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de prajitura rulada cu migdale si mure

Postat de Constelatialeu

Reteta de prajitura rulada cu migdale si mure

Iata cum se prepara Reteta de prajitura rulada cu migdale si mure Blat rulada : Am lasat albusurile sa se dezghete, le-am pus intr-un bol cu un praf de sare si le-am mixat pana am obtinut o...

Citeste continuarea

Desert trigoane crocante din foi de placinta cu visine

Postat de Ksenya

Desert trigoane crocante din foi de placinta cu visine

Punem visinele la scurs intr-o sita. Daca aveti congelate, le scoateti mai din timp. Eu am avut visine   la borcan,reteta o gasiti aici:  I ntr-o oala, adaugam peste visinele...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.08.2018, 13:30
Super!
la 01.08.2018, 13:40
Am facut si eu, am adunat cateva din gradina...delicioasa
la 01.08.2018, 13:50
la 01.08.2018, 14:48
Foarte buna!
la 01.08.2018, 16:52
Cât e de bună!! Poate mă încumet să fac și eu...

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking