Ingrediente
- cca 14-15 pere, nu le-am cantarit
- 600 g zahar
- 200 ml apa
- cateva bucatele de scortisoara
Mod de preparare
Am ales perele care deja incepuse sa se strice, le-am curatat de coaja si de zonele stricate, le-am taiat cubulete mici. Intr-o cratita am pus apa cu zaharul si am lasat sa dea in clocot pana s-a topit zaharul, apoi am adaugat perele taiate si bucatelele de scortisoara, am redus focul la mic si am lasat sa se lege siropul si sa se patrunda bucatele de para, avand grija sa elim spuma formata. Dupa ce s-a legat suficient siropul, am eliminat bucatelele de scortisoara si am asezat dulceata in borcane sterilizate, am pus capacele la borcane si apoi le-am acoperit cu niste prosoape, le-am alsat sa se raceasca pana a doua zi cand le-am depozitat in camara.
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata din pere de toamna" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
|