Dulceata din petale de trandafiri

Postat de panacris in Dulceata / Gem
14 Mai 2018 | 4258 vizualizari
Dulceata din petale de trandafiri

Pfff, anul ăsta chiar mi-a iesit ;) Cand ai materie prima de calitate, toate produsele finale vor fi geniale! ;) ( P.S.cei care aveti trandafiri in curte, adunati petalele si incercati reteta propusă de mine, e tare simplă ;) Doar un pic de răbdare si o să vă bucurați de mireasma trandafirilor, chiar și în plină iarnă! ;) Spor și succes! http://retete.panacris.ro/recipes/dulceata-din-petale-de-trandafiri ;)

Ingrediente

  • Petale de trandafiri 200 g
  • Zahăr tos 1000 g
  • Apă 1000 ml
  • Lămâie 1 bucată

Mod de preparare

Zahărul și apa se pun la fiert la foc iute, într-un vas cu fundul gros, cca. 30 de minute, până se înjumătățește cantitatea.

Între timp, petalele de trandafir (scoase de pe floare, fără polen și pistil!) se spală în multă apă rece pentru a se scăpa/elimina, de impurități și/sau insecte.

Eu sincer nu le-am mai spălat, că le-am adunat după o ploaie zdravănă și am considerat că sunt super curate!

 Apoi scurse bine, se masează cu cca. 2 linguri de zahăr și zeama de lămâie, până se înmoaie și începe să lase un lichid roșiatic.

După ce se adaugă petalele masate, se mai lasă la fiert la foc mic, cca. 30 minute, cât să se lege dulceața.

Dulceața obținută se pune în borcane mici, sterizilate, se închid ermetic ( un truc, eu sterg capacele, pe interior, cu un tifon steril înmuiat în alcool sanitar! ) , apoi se întorc cu capul în jos, se așează între pături, pentru un dunst la cald.

A doua zi se etichetează și se așează în cămară la loc de cinste, că sunt, un fel de regine, între dulcețuri ;)

Spor și potfă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata din petale de trandafiri" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Sirop din petale de trandafiri

Postat de panacris

Sirop din petale de trandafiri

Trandafirii se spală sub jet de apă rece, apoi se scot petalele, se freacă cu puțin zahăr și zeama de la o lămâie, apoi se lasă la rece, până ce se prepară siropul....

Citeste continuarea

Placere nevinovata cu lamaie si afine

Postat de simona72

Placere nevinovata cu lamaie si afine

Pentru inceput tin sa precizez daca se poate sa folositi lamai bio. Daca nu, le spalati foarte bine cu apa calda si un burete de bucatarie. Lamaia, de marime potrivita, se taie in felii, se scot...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.05.2018, 21:19
Ai atentat la trandafiri Zmeoaico.....
la 14.05.2018, 21:21
la 14.05.2018, 21:21
la 14.05.2018, 21:23
super
la 14.05.2018, 21:30
O dulceață super!

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking