Dulceata din sfecla rosie si ananas

Postat de panacris in Conserve
5 Sep 2017 | 3684 vizualizari
Dulceata din sfecla rosie si ananas

  O dulceață minunată din sfeclă roșie, preparată unde în decembrie, ce am descoperit-o acum vreo 2 anișori la Pusi Roman, alias BunicaBucătăraș. Mulțumesc pentru rețetă.   https://www.bucataras.ro/retete/dulceata-de-sfecla-rosie-37169.html A fos minunată, am servit-o ca atare pe pâine sau alături de brânzeturi. Ei, anul acesta am vrut să o îmbunătățesc și am adăugat și un fruct exotic, tocmai în ideea că, această rețetă se poate prepara pe toată perioada anului, fie vară, fie iarnă. Spor și poftă bună!

Ingrediente

  • Sfeclă roșie 1000 g, Ananas 1 bucată de cca. 450 g, Lamaie 1 bucată, Zahăr tos de la Bod 1300 g, Apă rece 1000 ml. Mirodenii după gust ( scorțișoară, cuișoare, anason, coajă de lamaie/portocală).

Mod de preparare

Într-un vas încăpător se pune zahărul și apa la fiert, la foc mic, cca. 30 de minute, ca să se obțină un sirop puțin legat.

Între timp se curăță sfecla și ananasul, se toacă cubulețe, eu m-am ajutat cu SmartSaladChef, unul dintre multele mele ajutoare :D și a mers repede, fără să mă roșesc pe mâini :D Cei care nu au astfel de aparat le recomand să pună totuși mănuși, ca să nu frecați apoi mâinile.

Să revin. Cubulețele se stropesc cu zeama de lămâie, apoi se adaugă în sirop și se lasă la fiert la foc mic, cca. 30 de minute, până ce se obține textura dorită pentru dulceață. La final se condimentează după gust cu mirodeniile preferate, eu am pus un mix de comdimente ptr vin fiert ;)

Dulceața se pune fierbinte in borcane, acestea se închid ermetic, apoi se lasă la odihnă cu gura în jos până a doua zi acoperite cu un ștergar mai gros.

 

Spor și poftă bună! Menționez că această dulceață se poate prepara și iarna :D Sfeclă și ananas găsim pe tot parcursul anului! ;) 

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata din sfecla rosie si ananas" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ketchup picant

Postat de sufletista

Ketchup picant

Rosiile spalate le trecem prin masina de rosii. Ceapa, morcovul, telina, ardeii kapia, usturoiul le curatam, le spalam si le tocam marunt (cu ajutorul robotului). Sucul de rosii obtinut il...

Citeste continuarea

Cum se face sucul de rosii

Postat de Pungasa_Rogue

Cum se face sucul de rosii

Cum se face sucul de rosii. Se spala rosiile, se taie in jumatati sau sferturi si li se indeparteaza coditele. Se dau printr-un separator de seminte si se pun la foc intr-un tuci mare. Se fierb...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.09.2017, 18:41
Interesanta!
la 05.09.2017, 18:51
la 05.09.2017, 19:18
Ce combinație faină! Vreau să gust
la 05.09.2017, 19:59
Aduc, aduc Mersior, am pus la sacoșă
la 05.09.2017, 20:33
Interesanta!

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking