Ingrediente
- aprox 1300 g struguri albi fără seminţe (cântăriţi după curăţare)
- 400 g zahăr
- 200 ml apă
- 125 ml vin alb
- 1 lingură coajă de portocală ţinută în zahăr la borcan
Mod de preparare
Se pun la fiert apa cu vinul alb şi zahărul într-o cratiţă, nu se amestecă.
Se spală strugurii, se desprind boabele de pe ciorchini. Când siropul începe să se lege, se adaugă peste sirop boabele de struguri şi coaja de portocală ţinută în zahăr la borcan. Se culege spuma formată, la nevoie.
Se fierbe până când scade un pic, iar dulceaţa este bine legată, la mine a durat cam 40 de minute.
Se lasă la răcit, apoi se toarnă în borcane şi se etichetează.
Timp de pregătire: 10 min
Timp de gătire: aprox 40min
Porţii: 1 borcan de 720 g, dar nu plin
Poftă Bună!
Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2018/10/dulceata-din-struguri-albi-cu-vin-si.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata din struguri albi cu vin si coaja de portocala" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
|