Dulceata din struguri albi cu vin si coaja de portocala

Postat de ancutsa in Dulceata / Gem
15 Oct 2018 | 2235 vizualizari
Dulceata din struguri albi cu vin si coaja de portocala

Am fost aşa de mulţumită de cum a ieşit dulceaţa de struguri albi, încât am repetat-o, după câteva zile, atât cât am mai prins din acest soi de struguri albi fără seminţe, însă cu alte arome speciale. De data aceasta am folosit vin alb şi coajă de portocală ţinută în zahăr la borcan. Iar acum mi-am făcut timp să postez reţeta, aşa că sper să vă placă.

Ingrediente

  • aprox 1300 g struguri albi fără seminţe (cântăriţi după curăţare)
  • 400 g zahăr
  • 200 ml apă
  • 125 ml vin alb
  • 1 lingură coajă de portocală ţinută în zahăr la borcan

Mod de preparare

 

Se pun la fiert apa cu vinul alb şi zahărul într-o cratiţă, nu se amestecă.

Se spală strugurii, se desprind boabele de pe ciorchini. Când siropul începe să se lege, se adaugă peste sirop boabele de struguri şi coaja de portocală ţinută în zahăr la borcan. Se culege spuma formată, la nevoie.

Se fierbe până când scade un pic, iar dulceaţa este bine legată, la mine a durat cam 40 de minute.

Se lasă la răcit, apoi se toarnă în borcane şi se etichetează.

 

Timp de pregătire: 10 min

Timp de gătire: aprox 40min

Porţii: 1 borcan de 720 g, dar nu plin

 

Poftă Bună!

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2018/10/dulceata-din-struguri-albi-cu-vin-si.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata din struguri albi cu vin si coaja de portocala" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Dulceata din flori de salcam

Postat de Constelatialeu

Dulceata din flori de salcam

Mi-am luat frumos cosuletul, o grebla, niste manusi si am plecat prin jungla gradinii, la cules de flori de salcam. Manusile sa nu ma intep, grebla sa pot sa trag crengile la nivelul meu, sa pot...

Citeste continuarea

Dulceata de cirese amare

Postat de sufletista

Dulceata de cirese amare

Ciresele le spalam bine, le scurgem si le scoatem samburii. Intr-o galeata, adaugam cirese, zahar, cirese-zahar-repetam pana terminam si lasam peste noapte, intr-un loc racoros. A doua zi,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.10.2018, 20:54
Pfff, și unde găsesc struguri albi fără sâmburi ?
la 15.10.2018, 20:58
Astia-s struguri din aia din care se fac stafidele
la 15.10.2018, 21:17
la 15.10.2018, 21:24
N-am făcut, nici n-am gustat, dar cred că nu poate fi decât... BUNĂ!
la 15.10.2018, 21:29

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking