Dulceata ecologica de cirese galbene

Postat de Bunica in Dulceata / Gem
28 Iun 2009 | 11197 vizualizari
Dulceata ecologica de cirese galbene

Am invatat sa fac aceasta dulceata de la soacra mea, care avea 2 ciresi la tara, in curte. Ciresele din care am preparat aceasta dulceata au fost luate din piata, de la o batranica. Nu ezitati sa o pregatiti. Este delicioasa!

Ingrediente

  • zahar- 1 kg.
  • cirese galbene -o farfurie cu varf
  • zeama de lamaie-o lamaie
  • 1 pahar cu apa

Mod de preparare

Se spala ciresele, se curata de codite, se scot samburii.

O farfurie adanca plina cu varf cu cirese fara samburi, un 1kg. zahar si 1pahar cu apa se pun la fiert la foc iute la inceput (in jurul a 10 minute, cam pina incepe sa fiarba), apoi la foc potrivit. Se ia spuma care se formeaza si se mesteca din cand in cand, pentru a nu se prinde de cratita. Se foloseste numai lingura de lemn pentru dulceata. In final se adauga zeama de la o lamaie si se amesteca.

Tips. Este gata cind iei putin sirop, il lasi putin sa se raceasca pe lingurita si-l pui pe o farfurioara, iar acesta formeaza o bobita care nu se intinde (nu mai este lichid)

Un alt semn ca este gata. Iei putin sirop intre degetul mare si aratator si cind deslipesti degetele  un pic (circa 1 - 1,5 cm), siropul trebuie sa se intinda intre degete.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata ecologica de cirese galbene" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (4)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Dulceata din flori de soc cu sofran si vanilie

Postat de panacris

Dulceata din flori de soc cu sofran si vanilie

Florile de soc dacă le-am cules după ploaie și din zonă nepoluată nu mai trebuie spălate, că se pierde polenul cel mai valoros. Dacă le-ați primit dintr-o zonă necunoscută, atunci le...

Citeste continuarea

Gem de caise

Postat de diaconta

Gem de caise

Am scos sâmburii caiselor,dupa ce le-am spalat si au ramas aproximativ 3 kilograme de fruct. Le-am dat prin masina de tocat sau puteti folosi robotul de bucatarie pentru aceasta...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.06.2009, 23:43
Ce bine arata!! Bunica, nu-i asa ca un borcan e al meu?? Dau la schimb unul de caise
la 29.06.2009, 21:20
Ce vrei Oana ? O portie de dulceata ?Vino in vizita !
la 30.06.2009, 15:27
Vin, vin! Multumim pt. invitatie
la 09.02.2011, 22:02
ooo cireseee

Vezi toate comentariile (4)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking