Visine facute dulceata

Postat de Patricia_Iordache_79 in Dulceata / Gem
26 Iun 2013 | 5963 vizualizari
Visine facute dulceata

Chiar daca preferata mea este dulceata de cirese amare, cum nu gasesc asa ceva aici (In jud. Constanta), am pregatit dulceata de visine, care se afla pe locul II ;) Este o dulceata clasica care se face foarte simplu, dar iti trebuie putina rabdare si timp, ca sa scoti poti sa scoti samburii. DUpa ce samburii sunt scosi, totul e ...floare la ureche ;)

Ingrediente

  • 3 kg. visine fara samburi;
  • 2 kg. zahar tos;

Mod de preparare

Visinele se spala si se tin putin in apa rece, ca sa iasa eventualii "miscatori". Se curata de codite, frunze si se incepe scoaterea samburilor cu ajutorul unui aparat special sau cu capatul unui ac de siguranta, astfel incat visina sa ramana cat mai intreaga.

Se adauga zaharul peste visinele curatate si se amesteca usor cu o lingura. Se lasa totul la rece timp de minim 6 ore astfel incat acesta sa se topeasca si sa se formeze un sirop.

Se pune vasul pe foc mic. In momentul in care incepe sa fiarba, se va forma o spuma (din cauza zaharului). Aceasta se va inlatura cu o spumiera sau cu o lingura de lemn, asa cum am facut eu.

Lasam sa fiarba aproximativ o ora si jumatate (daca preparati cantitatea mentionata de mine), timp in care indepartati spuma si amestecati usor cu lingura de lemn. 

Dulceata de visine este gata in momentul in  care zeama a scazut si daca picurati pe o farfurie putina zeama din dulceata, aceasta va curge greu si nu va fi la fel de fluida ca la inceput.

In timpul cat fierbe dulceata de visine pregatiti 3 borcane de 800 gr. si un borcan de 400 gr. Acestea trebuie sa fie curate si uscate. 

Dupa ce opriti focul, puneti borcanele pe un grilaj metalic si cu ajutorul unui polonic mic, umpleti cu dulceata fierbinte si infiletati.

Cand ati umplut toate borcanele cu dulceata de visine , acoperiti totul cu o patura groasa si lasati sa se raceasca treptat pana a doua zi. Cand s-au racit complet le depozitati intr-un loc intunecat si racoros.

Daca ti-a placut reteta noastra "Visine facute dulceata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (36)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Rulada bicolora cu dulceata de visine

Postat de panacris

Rulada bicolora cu dulceata de visine

Într-un bol încăpător se amestecă energic ouăle cu zahărul tos, zahărul vanilinat și esența de vanilie, până ce se obține o cremă omogenă și fină. Făina și...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.06.2013, 13:41
Buna!!
la 26.06.2013, 13:44
Ma bucur ca-ti place
la 26.06.2013, 13:48
O dulceata delicioasa!
la 26.06.2013, 13:51
la 26.06.2013, 13:59
o dulceata care nu are termen de comparatie

Vezi toate comentariile (36)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking