Eclere

Postat de madalina27 in Prajituri
13 Noi 2010 | 7509 vizualizari
Eclere

SUNT FAVORITELE MELE CHIAR DACA DUREAZA MAI MULT PREPARAREA LOR

Ingrediente

COMPOZITIE:

  • 400ml ulei,
  • 800ml apa,
  • 800gr.faina,
  • 20 de oua,
  • un varf de cutit de sare

.CREMA:

  • 1l lapte,
  • 600gr.zahar,
  • 100gr margarina,
  • 200 gr faina
  • 2plicuri zahar vanilinat si 1 esenta de vanilie

Mod de preparare

Intr-o cratita se pun la fiert uleiul,apa si sare.dupa ce au dat intr-un clocot se pune toata faina odata,se ia de pe foc si se amesteca energic pina cand devine o coca,apoi se adauga pe rand cate un ou pana terminam cele 20 de oua.Luam o punga mai tare sau daca aveti un pos de prajituri si punem din compozitie.In prealabil incalzim foarte bine cuptorul si ungem o tava cu ulei ca sa putem desprinde mai usor eclerele si apoi punem cu posul din compozitie bastonase de ce dimensiuni dorim.

Crema o preparam in felul urmator:punem laptele cu zaharul la fiert cand e laptele aproape de punctul de fierbere adaugam in ploaie faina si batem cu un tel pina se ingroasa.Cand s-a ingrosat dam jos de pe foc punem sa se raceasca crema si adaugam margarina.Cand e aproape rece crema adaugam zaharul vanilinat si esenta de vanilie.Timpul de coacere e intre 1 ora si 1oar si vreo 15 min.Dupa ce s-au copt  se scot din cuptor se lasa sa se raceasca un pic apoi se taie si se umplu cu crema.

Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (14)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Mini choux a la creme cu vanilie, frisca si afine din dulceata, un deliciu fin si cremos

Postat de Constelatialeu

Mini choux a la creme cu vanilie, frisca si afine din dulceata, un deliciu fin si cremos

Cum se prepara Mini choux a la creme cu vanilie, frisca si afine din dulceata, un deliciu fin si cremos Aluat  coji : Intr-o craticioara am pus laptele, untul taiat bucatele, sarea si...

Citeste continuarea

Reteta de tort 29 de ani cu povesti de viata

Postat de Constelatialeu

Reteta de tort 29 de ani cu povesti de viata

Iata cum se prepara Reteta de tort 29 de ani cu povesti de viata Mini eclerele le-am pregatit dimineata devreme, nu mai descriu cum se fac, sigur fiecare are o reteta pe care o foloseste. Mi-au...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.11.2010, 10:53
bun venit, Madalina.
vreau si eu ecere
la 13.11.2010, 10:59
bun venit...vreau unul
la 13.11.2010, 11:00
la 13.11.2010, 11:02
bine-ai venit!!!stai sa vezi ce este aici...nu te vei mai dezlipi de calculator
si totusi..un ecler se poate?
la 13.11.2010, 11:05
Iubesc eclerele...

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking