Eclere cu crema de ciocolata - reteta cu numarul 500!!!

Postat de rocsi_1612 in Prajituri
13 Iul 2012 | 7859 vizualizari
Eclere cu crema de ciocolata - reteta cu numarul 500!!!

Am ajuns si eu la reteta cu numarul 500.Nu stiam daca sa va ofer ceva carnita, ciorba sau desert.Am ramas la un desert si sper sa va placa.Poate nu e cel mai sofisticat si cel mai aratos, dar mi-am dat silinta sa arate bine si le-am pregatit cu tot sufletul pentru voi, pentru ca mi-ati apreciat toate retetele, ca ati fost alaturi de mine si m-ati suportat.Va multumesc si va astept la un ecler!

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 375 ml apa
  • 120 ml ulei
  • 5 oua
  • 185 gr faina
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • Pentru crema:
  • 550 ml lapte
  • 3 linguri faina
  • 1 1/2 lingura cacao
  • 1/2 cana zahar
  • 3 galbenusuri
  • 70 gr ciocolata cu lapte
  • 1 lingura unt
  • coaja rasa de la o portocala
  • 1 lingurita extract de vanilie

Mod de preparare

Aluatul:

Intr-o cratita punem apa si uleiul. Le punem pe foc, iar cand da in clocot turnam toata faina. Cu o lingura de lemn amestecam energic pana incorporam toata faina. Lasam sa se racoreasca putin, apoi incorporam ouale, rand pe rand si nu toate deodata. La urma punem si extractul de vanilie. Intr-o tava asezam hartie de copt. Intr-un sprit punem aluat si facem forme de ecler in tava.

Cand terminam de format cojile de ecler, dam tava in cuptorul incins. Primele 10 minute le lasam la o temperatura putin mai mare, apoi reglam o temperatura potrivita si le mai lasam cam 25 de minute (ne uitam sa aiba o culoare usor aurie ). Le scoatem cand sunt gata si le lasam la racorit

Crema:

Mixam galbenusurile spuma impreuna cu zaharul. Adaugam faina, cacaoa si cateva linguri de lapte si le incorporam. Restul de lapte il punem la fiert intr-o cratita. Cand laptele da in clocot il tragem de pe foc, turnam amestecul de cacao pregatit mai sus si dam iar pe foc, timp in care invartim mereu sa nu se prinda de cratita. Cand a ajuns la consistenta unei budinci o luam de tot de pe flacara aragazului. Ciocolata o taiem cubulete mici si o adaugam in crema fierbinte. Mai punem extractul de vanilie, untul si invartim bine. Acoperim cu o folie si o lasam sa se racoreasca, apoi punem si coaja rasa de portocala.

Taiem cojile de ecler in doua, dar nu de tot, pe o laterala le lasam netaiate. Cu ajutorul unui sprit le umplem cu crema. Le presaram cu zahar pudra, apoi le dam la rece (puteti opta sa le ornati cu ciocolata, cu glazura sau ce mai doriti).

Le dam putin la rece, apoi servim. Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere cu crema de ciocolata - reteta cu numarul 500!!!" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (66)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de prajitura turnata, cu branza si afine

Postat de oanapl

Reteta de prajitura turnata, cu branza si afine

Iata cum se prepara Reteta de prajitura turnata, cu branza si afine Umplutura: Într-un bol se pune brânza, zahărul măcinat și esența de vanilie și ouăle și se mixează cu...

Citeste continuarea

Desert guguluf cu stafide si dulceata de fragi

Postat de RODIMUR

Desert guguluf cu stafide si dulceata de fragi

Se separă bine albușurile de gălbenușuri și se mixează, până când încep să crească. Se adaugă treptat, puțin câte puțin, zahărul, vanilia și praful de copt...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.07.2012, 21:53
bune bune
la 13.07.2012, 21:56
La cat mai multe! Felicitari!
la 13.07.2012, 21:58
Bravo felicitari! Foarte bune. Exact acum mananc si eu un ecler, doar ca e cumparat
la 13.07.2012, 21:58
De cand le am si eu pe lista... Cat mai multe bunatati!!
la 13.07.2012, 22:03
Bravo fata harnica si sensibila sa ne incanti si de-acum inainte cu cat mai multe retete delicioase

Vezi toate comentariile (66)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking