Tort Happiness

Postat de Ela68 in Torturi
8 Sep 2014 | 4760 vizualizari
Tort Happiness

Am facut acest tortulet cu o mare bucurie in suflet, de aceea l-am denumit happiness. Poate nu e perfect, insa a primit laude chiar si de la marii iubitori de ciocolata !

Ingrediente

  • Ingrediente foi si gogosele :
  • 125 ml ulei
  • 225 ml apa
  • 125 gr faina
  • 3 oua mari
  • ½ lingurita sare
  • Ingrediente pentru crema :
  • 200 gr mascarpone
  • 100 gr zahar pudra
  • 200 ml frisca lichida
  • 100 gr ciocolata alba
  • 500 gr zmeura
  • 150 gr zahar tos
  • Pentru ornat :
  • 50 gr ciocolata alba
  • 10-15 buc zmeura
  • Frunzute de menta

Mod de preparare

Apa se pune la fiert cu sarea si uleiul, iar dupa ce clocoteste se ia imediat de pe foc. Se adauga faina dintr-o data si se amesteca pana la omogenizare. Se lasa putin sa se raceasca. Ouale se adauga in aluat unul cate unul amestecandu-se energic. Nu se adauga urmatorul ou pana ce primul nu este bine inglobat. Aluatul trebuie sa straluceasca si sa aibe un contur ferm. Intr-o tava tapetata cu hartie de copt se spriteaza trei foi cu diametrul de 20 cm  si 8 gogosele. Daca nu aveti tava asa mare, se vor coace pe rand. Se introduc in cuptorul incins, mai intai la foc iute, apoi la foc mediu, cca. 20 minute la 180 grade.

Pentru obtinerea cremei, preparam mai intai jeleul de zmeura. Se pun pe foc zmeura si zaharul si se fierb 10 minute. Se strecoara foarte bine printr-o sita pentru eliminarea samburilor, iar siropul rezultat se mai lasa 10-15 minute pe foc pana incepe sa se lege. Se lasa la racit.

Mascarpone se mixeaza cu zaharul pudra si se adauga siropul de zmeura, omogenizandu-se bine Topim ciocolata alba la Bain-Marie si o amestecam cu frisca batuta bine. La final unim  cele doua crème, cea de mascarpone cu zmeura si cea de ciocolata alba cu frisca.

Asamblam tortul alternand cate o foaie de blat cu o parte din crema impatita in patru ( o parte o folosim pentru umplerea gogoselelor ). Deasupra, asezam gogosele, zmeuricile si frunzutele de menta.

Pentru décor, topim ciocolata alba si o spritam pe o hartie de copt. O lasam usor la racit, apoi o lipim pe tort iar cand se raceste indepartam hartia. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Happiness" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (43)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tort cu jeleu de capsuni si crema de ciocolata

Postat de Constelatialeu

Tort cu jeleu de capsuni si crema de ciocolata

Blat galben : Frecam galbenusurile cu zaharul, apoi adaugam uleiul ca la maioneza. Adaugam faina si curcuma si la final albusurile batute spuma tare. Se amesteca cu grija, de jos in sus. Se...

Citeste continuarea

Tort cu mousse de capsune

Postat de rhapsody

Tort cu mousse de capsune

Blat: 1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius. 2. Separa albusurile de  galbenusuri. 3. Mixeaza galbenusurile cu 50 g zahar pana cand formeaza spuma si se deschid la culoare....

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.09.2014, 16:27
ofer o feliuta virtuala tuturor celor ce-si serbeaza astazi ziua ! La multi ani !
la 08.09.2014, 16:28
Ce frumos
la 08.09.2014, 16:39
e tare frumos!si cred ca e super bun
la 08.09.2014, 16:58
la 08.09.2014, 17:01

Vezi toate comentariile (43)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking