Eclere cu Crema de Ciocolata

Postat de iqphantom in Prajituri
14 Feb 2013 | 4777 vizualizari
Eclere cu Crema de Ciocolata

Reteta de aluat e inspirata de Timea ( merci frumos). Crema e putin altfel mai pe gustul meu ( chocolate addicted )

Ingrediente

  • Ingrediente:

Coji :

  • 200ml apa
  • 150ml ulei
  • 5 linguri de faina
  • Un pic de sare
  • 3 oua ( 4 daca sunt mai mici)

Crema:

  • 100ml lapte
  • 100ml frisca lichida
  • 2 linguri de amidon
  • 100 gr ciocolata amaruie

Topping:

  • 250 frisca lichida ( naturala)
  • 2 linguri zahar pudra
  • 1 plic intaritor de frisca ( optional)
  • Daca folositi frisca vegetala gata indulcita nu mai e nevoie de zahar si intaritor.

Décor:

  • Glazura de ciocolata sau zahar pudra vanilat

Mod de preparare

Pregatire: Coji:

Apa, uleiul si sarea se dau in clocot. Se adauga faina, toata odata, si se amesteca pana aluatul prinde consistenta si  se desprinde de pe peretii vasului. Se ia de pe foc si se lasa 5 minute sa se racoreasca.

Se adauga ouale , unul cate unul amestecand bine dupa fiecare. Rezulta un aluat usor lucios si usor cremos.

Se spriteaza eclerele pe o tava tapetata cu hartie de copt si se coc in cuptorul ( incalzit in prealabil J )  pus pe treapta 1 ( cuptor cu gaz) cam 25 de minute sau pana cresc si se “bronzeaza” usor.

Crema

Frisca si laptele se amesteca cu amidonul. Amestecul se pune pe foc si se amesteca pana se ingroasa cu textura unei budinci. Ciocolata se rupe in bucati si se amesteca in amestecul cald. Crema se raceste.

Cojile se taie in doua pe lung ( in interior ar trebui sa fie aproape goale). Capacele se pun deoparte.

Baza eclerelor se umple cu crema.

Se bate frisca cu zahar si intaritor ( sau pur si simplu daca e frisca vegetala gata indulcita). Se spriteaza peste crema si se acopera cu capacele.

Se pudreaza cu zahar sau se glaseaza cu ciocolata topita.

  

Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere cu Crema de Ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Reteta de tort 29 de ani cu povesti de viata

Postat de Constelatialeu

Reteta de tort 29 de ani cu povesti de viata

Iata cum se prepara Reteta de tort 29 de ani cu povesti de viata Mini eclerele le-am pregatit dimineata devreme, nu mai descriu cum se fac, sigur fiecare are o reteta pe care o foloseste. Mi-au...

Citeste continuarea

Desert eclere cu crema de vanilie

Postat de rocsi_1612

Desert eclere cu crema de vanilie

Aluatul: Cerneti faina. Intr-o cratita puneti apa cu un praf de sare si le transferati pe foc. Cand incepe sa clocoteasca, adaugati untul taiat cuburi. Amestecati pana este complet topit. Dati...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.02.2013, 18:12
la 14.02.2013, 21:46
multumesc Vladimir
la 14.02.2013, 21:54
arata bine, mai ales pudrate asa
la 14.02.2013, 22:28
Ador eclerele si daca sunt preparate in casa chiar vreau unul!
la 15.02.2013, 09:14
multumesc dragelor Laura eu asa le prefer, glazurate ...e un pic prea mult.

Rocsi, dear cu drag te servesc xoxo

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking