Ingrediente
- Pt. cojile de eclere:
- 200 gr faina
- 6 oua
- 250 ml apa
- 80 ml ulei
- sare,zahar(un varf de cutit)
- Pt. crema de ciocolata:
- 4 galbenusuri
- 5 linguri zahar
- 5 linguri amidon
- 450 ml lapte
- 50 gr ciocolata
- 2 linguri cacao
- Glazura:
- 100 gr ciocolata
- 2 linguri frisca lichida
Mod de preparare
Cojile:
Punem apa la fiert cu uleiul, sarea si zaharul, cand a inceput sa fiarba apa adaugam faina in ploaie si omogenizam bine,\. Luam de pe foc si lasam sa se raceasca. Cand s-a racit adaugam pe rand ouale, amestecand bine dupa fiecare. Se formeaza bastonase cu posh-ul sau cu o punga rupta intr-un colt, daca nu aveti posh sau puteti forma bilute (eu am facut de ambele )Dam tava la cuptorul incins la foc iute timp de 15 minute, ca sa se formeze golul de aer si apoi inca 10 minute la foc mic pt a se coace in in interior. Cand s-au rumenit frumos le scoatem din cuptor si le lasam la racit.
Crema:
Laptele se amesteca cu ciocolata si cacaoa si se pune la incalzit pana se topeste ciocolata. Galbenusurile le mixam cu zaharul pana devin albicioase, adaugam amidonul peste galbenusuri si omogenizam bine. Cand s-a topit ciocolata se adauga continutul peste oua si se amesteca incontinuu. Se toarna compozitia in oala la foc mic si se amesteca pana se ingroasa ca o budinca si cand e gata lasam sa se raceasca.
Glazura:
Se topeste ciocolata impreunca cu frisca la foc mic.
Asamblare:
Se taie capacelul eclerelor,se adauga crema,se pune capacelul si se glazureaza...
Pofta Buna!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (22)
|