Eclere cu ciocolata

Postat de Giorgia_gio in Dulciuri
6 Feb 2012 | 2864 vizualizari
Eclere cu ciocolata

Eclerele au fost prajiturile mele preferate in copilarie si sunt si acum.Sursa de inspiratie???de pe ici-colo,crema de la bitza...am avut ceva probleme cu crema:))am stricat un litru de lapte degeaba:))si am aruncat totul ca mi-a iesit numai cocoloase si nici nu mi-a iesit ca o budinca,dar pana la urma am reusit:D

Ingrediente

  • Pt. cojile de eclere:
  • 200 gr faina
  • 6 oua
  • 250 ml apa
  • 80 ml ulei
  • sare,zahar(un varf de cutit)
  • Pt. crema de ciocolata:
  • 4 galbenusuri
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri amidon
  • 450 ml lapte
  • 50 gr ciocolata
  • 2 linguri cacao 
  • Glazura:
  • 100 gr ciocolata
  • 2 linguri frisca lichida 

Mod de preparare

Cojile:

Punem apa la fiert cu uleiul, sarea si zaharul, cand a inceput sa fiarba apa adaugam faina in ploaie si omogenizam bine,\. Luam de pe foc si lasam sa se raceasca. Cand s-a racit adaugam pe rand ouale, amestecand bine dupa fiecare. Se formeaza bastonase cu posh-ul sau cu o punga rupta intr-un colt, daca nu aveti posh sau puteti forma bilute (eu am facut de ambele )Dam tava la cuptorul incins la foc iute timp de 15 minute, ca sa se formeze golul de aer si apoi inca 10 minute la foc mic pt a se coace in in interior. Cand s-au rumenit frumos le scoatem din cuptor si le lasam la racit.

Crema: 

Laptele se amesteca cu ciocolata si cacaoa si se pune la incalzit pana se topeste ciocolata. Galbenusurile le mixam cu zaharul pana devin albicioase, adaugam amidonul peste galbenusuri si omogenizam bine. Cand s-a topit ciocolata se adauga continutul peste oua si se amesteca incontinuu. Se toarna compozitia in oala la foc mic si se amesteca pana se ingroasa ca o budinca si cand e gata lasam sa se raceasca.

Glazura:

Se topeste ciocolata impreunca cu frisca la foc mic.

Asamblare:

Se taie capacelul eclerelor,se adauga crema,se pune capacelul si se glazureaza...

Pofta Buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (22)
Retete similare

Desert Amandina by Gaby

Postat de Constelatialeu

Desert Amandina by Gaby

Blat : Albusurile cu un praf de sare se bat spuma tare apoi se adauga cele 4 linguri de zahar si se mixeaza bine. Se pune la caramelizat cele 9 linguri de zahar, cand capata culoarea...

Citeste continuarea

Ecleruri cu crema de ciocolata neagra Kandia pentru prajituri, 50% cacao superioara cu origine Ghana

Postat de Bucataras

Ecleruri cu crema de ciocolata neagra Kandia pentru prajituri, 50% cacao superioara cu origine Ghana

 Azi facem ecleruri cu crema de ciocolata si sunt convinsa ca vor iesi delicioase! Pentru crema, amestecam galbenusurile de ou cu zaharul si amidonul, turnam laptele fierbinte putin cate...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 06.02.2012, 20:52
bine ai venit Giorgia!si vreau si eu eclere,cat mai multe.
la 06.02.2012, 20:53
bine te-am gasit medi,dar am fost toata ziua pe aicicu mare drag iti dau numai puiul sa nu mi-l iei
la 06.02.2012, 20:53
cica bine ai venit)
la 06.02.2012, 20:54
medi ce-ai baut?
la 06.02.2012, 20:58
ce dragalase sunt...

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking