Ingrediente
Am folosit pentru gogosele:
- 100 ml apa
- 100 ml ulei
- 200 gr faina
- 6 oua
crema
- 400 ml lapte
- 50 gr unt
- 4 linguri faina
- 100 gr zahar tos
- 4 zahar vanilat
- o lingura de ness
- 3 oua
in plus
- frisca
- glazura de ciocolata preparata din ciocolata topita amestecata cu frisca lichida si miere
Mod de preparare
Se pune apa si uleiul la foc si cand incep sa fiarba se adauga faina si se amesteca continuu pana cand compozitia se desprinde de pe peretii oalei. Se lasa apoi la racit si cand s-a racit complet se adauga pe rand cele 6 oua si se amesteca bine dupa fiecare ou adaugat. Compozitia astfel obtinuta am pus-o intr-un pos cu un varf putin ondulat si am format gogosele/bastonase ca sa le spun asa,pe o tava tapetata cu hartie de copt FINO. Le-am dat la cuptor la foc mic pentru aproximativ 40 minute (depinde ce cuptor aveti,eu am aragaz obisnuit).
Pana gogoselele s-au copt am facut crema cu care am umplut eclerele
Am pus la foc laptele,nesul,zaharul,untul si ouale ,am amestecat continuu pana a inceput sa fiarba si apoi am adaugat pe rand cate o lingura de faina pana cand am terminat cu toate 4. Am amestecat repede si cu forta ca sa nu faca cocoloase si apoi am dat crema la racit.
Gogoselele coapte si racite le-am taiat pe lung (inauntru ele sunt goale) am pus in interiorul fiecareia (tot cu posul) crema de nes,si pe margini frisca,am dat fiecare capacel printr-o glazura de ciocolata (ciocolata,grand cucina si miere) si asta a fost tot.
Simplu si gustos.
Pofta mare!
Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere cu crema de nes,frisca si glazura de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (6)
|