Eclere cu crema de vanilie

Postat de nadiuta123 in Prajituri
2 Feb 2012 | 4543 vizualizari
Eclere cu crema de vanilie

Ingrediente

  • PENTRU COJI:
  • 250 ml apa,
  • 100 gr margarina,
  • sare,
  • 7 linguri faina,
  • 3 oua
  • Ingrediente pentru crema de vanilie:
  • 400 ml lapte,
  • 3 linguri faina,
  • 5 linguri zahar,
  • vanilie,
  • coaja rasa de la o lamaie,
  • 2 oua,
  • 3 linguri margarina(unt).
  • Glazura:
  • 3 linguri de lapte
  • jumatate de ciocolata

Mod de preparare

COJILE: Se pune apa la fiert cu margarina se lasa pana se topeste margarina.Se adauga faina si sarea.Faina se amesteca bine cu telul .In timp ce amesteci faina se da cratita jos de pe foc amestecand bine si se lasa la racit. Cand s-a racit se adauga ouale unul cate unul amestecand bine sa se omogenizeze compozitia.

Intr-o tava  acoperita cu hartie de prajituri. Se ia o punga si se adauga compozitia formandu-se bastonase potrivite si se da la cuptor sa se coaca.

CREMA DE VANILIE: Intr-o craticioara se adauga ouale si zaharul se bat un pic se adauga laptele si faina untul si se da la foc amestecand continuu fara a lasa sa faca cocoloase. Cand devine groasa se da jos de pe foc si se lasa la racit.

GLAZURA: Intr-un ibric se pun 3 linguri de lapte si se pune pe foc se rupe in bucatele jumatate de ciocolata si se adauga peste lapte pe foc lasand sa se topeasca.

Se iau eclerele reci si se taie in jumatati se umplu la mijloc cu crema de vanilie si se acopera cu partea superioara a eclerului. Se orneaza cu ciocolata. Foarte usor de facut dar mai usor de mancat:D

Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere cu crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (8)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Mini choux a la creme cu vanilie, frisca si afine din dulceata, un deliciu fin si cremos

Postat de Constelatialeu

Mini choux a la creme cu vanilie, frisca si afine din dulceata, un deliciu fin si cremos

Cum se prepara Mini choux a la creme cu vanilie, frisca si afine din dulceata, un deliciu fin si cremos Aluat  coji : Intr-o craticioara am pus laptele, untul taiat bucatele, sarea si...

Citeste continuarea

Reteta de tort 29 de ani cu povesti de viata

Postat de Constelatialeu

Reteta de tort 29 de ani cu povesti de viata

Iata cum se prepara Reteta de tort 29 de ani cu povesti de viata Mini eclerele le-am pregatit dimineata devreme, nu mai descriu cum se fac, sigur fiecare are o reteta pe care o foloseste. Mi-au...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.02.2012, 16:55
imi plac eclerele
la 02.02.2012, 17:00
bune bune
la 02.02.2012, 17:15
foarte bune
la 02.02.2012, 18:09
tare bune eclerele.....
la 02.02.2012, 19:36
Si mie imi plac foarte mult ,multumesc pentru comentarii!!!

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking