Eclere cu crema de vanilie si aroma de fructe de padure

Postat de rocsi_1612 in Prajituri
12 Iun 2010 | 6777 vizualizari
Eclere cu crema de vanilie si aroma de fructe de padure

Atat pot sa zic ca au iesit delicioase.....

Ingrediente

  • pentru aluat:
  • 185 gr faina
  • 120 ml ulei
  • 375 ml apa
  • 5 oua
  • 1 esenta vanilie
  • pentru crema:
  • 600 ml lapte
  • 4 galbenusuri
  • 4 linguri si jumatate faina
  • jumatate cana de zahar
  • 3 linguri sirop de fructe de padure
  • coaja de lamaie
  • 150 gr ciocolata amaruie pentru decor(sau de care doriti)

Mod de preparare

aluatul:

Intr-o cratita se pune la fiert apa impreuna cu uleiul.

cand da in clocot,se trage cratita de pe foc,se toarna toata faina deodata si se amesteca repede pana cand aluatul se dezlipeste de vas.

se lasa apoi sa se racoreasca.

cand e aproape rece se pun ouale intregi,pe rand,amestecand bine dupa fiecare pana se incorporeaza in aluat.la urma se pune esenta de vanilie si se amesteca bine.

acest aluat se pune intr-un sprit ,si se formeaza eclere intr-o tava neunsa.

dupa ce ati umplut tava cu eclere,se da in cuptorul bine incins.

10 min se lasa la foc mai mare,iar dupa 10 min focul se reduce.

se coc circa 30 de minute,ca sa fie putin rumene (daca le coaceti mai putin riscati sa ramana cleioase la mijloc).

cat timp se coc eclerele preparam crema:

laptele se pune intr-o oala la fiert.

intr-un castron se bat galbenusurie cu zaharul si siropul de fructe de padure,iar mai la urma adaugati faina.

cand laptele da primul clocot se trage de pe foc,peste se pune ametecul de galbenusuri ,se invarte foarte bine sa nu se faca cocoloase,apoi se mai pune cam 1 min pe foc cat sa se ingroase,la fel ca si o budinca.

cand e gata o luati de pe foc,puneti coaja de lamaie si o lasati putin sa se racoreasca.

eclerele cand sunt reci li se taie un capac si se umplu cu aceasta crema.

ciocolata se topeste in microunde sau pe baie de aburi ,se pune si o lingura de ulei,iar  cu aceasta se decoreaza eclerele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere cu crema de vanilie si aroma de fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (23)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Floare cu mere, nuca si scortisoara

Postat de mirela0911

Floare cu mere, nuca si scortisoara

Aluatul: Intr-un bol se pune faina.Se adauga sarea, se amesteca, apoi se face in mijloc o gropita unde se pune drojdia zdrobita si se presara 1 lgt de zahar. Se toarna putin lapte caldut si se...

Citeste continuarea

Prajitura cu alune de padure si crema de ness

Postat de Constelatialeu

Prajitura cu alune de padure si crema de ness

Blat: Mai intai ne ocupam de alune,le spargem,le prajim,apoi eliminam coaja de pe ele si le macinam.Cele 6 albusuri le batem spuma tare cu un praf de sare.Apoi cele 4 galbenusuri le amestecam cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.06.2010, 18:40
la 12.06.2010, 20:22
mmm arunca si aici unu foarte bune sunt....5 furcu
la 12.06.2010, 21:37
la 12.06.2010, 22:02
la 13.06.2010, 07:28
si eu vreau unu....................

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking