Ingrediente
- 1 conopida de marime medie( cca 700 grame)
- 2 oua
- 5 catei de usturoi
- o ceapa mica
- o mana de frunza de patrunjel patrunjel
- o mana de frunze de menta verde
- 5 linguri cu varf de faina
- condiment mixt macinat(ienibahar,cuisoare,scortisoara,cardamom)
- 1 lingurita de sare( sau dupa gust)
- 2 linguri de lapte
- 1 lingurita chimin macinat
- piper proaspat macinat dupa gust
- 6 linguri de ulei( 4 linguri ulei vegetal+2 linguri ulei de masline)
Mod de preparare
Conopida se desface in buchetele . Buchetelele de conopida se fierb in apa si sare 10 minute.Se pun intr-o strecuratoare sa se scurga bine de apa si sa se raceasca.
Ceapa, usturoiul, frunzele de menta si patrunjel se maruntesc intr-o masina de taiat vegetale. Se pun intr-un bol impreuna cu faina, ouale, laptele si condimentele; se amesteca bine , pentru a nu ramane cocoloase de faina.
Se incinge uleiul si se pun la prajit buchetele de conopida dupa ce le-am introdus in scrob. Se lasa la foc mediu pana iau o culoare aurie. Se scot pe hartie absorbanta de bucatarie, apoi se aranjeaza pe platoul pe care le servim.
Se mai poate face si alta varianta.
Dupa ce conopida s-a fiert se desparte in buchetele si mai mici; acestea se introduc in scrob si cu lingura se pun in uleiul incins , pentru a forma placintele. Se consuma calde sau reci cu lipie araba, ridichi si ceapa verde.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra ""Egeh zahrah"-Conopida pane-specifica tarilor arabe" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (22)
|