"Egeh zahrah"-Conopida pane-specifica tarilor arabe

Postat de Mihaela11_jo in Aperitive / Garnituri
31 Mai 2011 | 5407 vizualizari
"Egeh zahrah"-Conopida pane-specifica tarilor arabe

Ingrediente

  •  1 conopida de marime medie( cca 700 grame)
  • 2 oua
  • 5 catei de usturoi
  • o ceapa mica
  • o mana de frunza de patrunjel patrunjel
  • o mana de frunze de menta verde
  • 5 linguri cu varf de faina
  • condiment mixt macinat(ienibahar,cuisoare,scortisoara,cardamom)
  • 1 lingurita de sare( sau dupa gust)  
  • 2 linguri de lapte
  • 1 lingurita chimin macinat  
  • piper proaspat macinat dupa gust  
  • 6 linguri de ulei( 4 linguri ulei vegetal+2 linguri ulei de masline)

Mod de preparare

Conopida se desface in buchetele . Buchetelele de conopida se fierb in apa si sare 10 minute.Se pun  intr-o strecuratoare sa se scurga bine de apa si  sa se raceasca.

Ceapa, usturoiul, frunzele de menta si patrunjel se maruntesc intr-o masina de taiat vegetale. Se pun intr-un bol impreuna cu faina, ouale, laptele si condimentele; se amesteca bine , pentru a nu ramane cocoloase de faina.

Se incinge uleiul si se pun la prajit buchetele de conopida dupa ce le-am introdus in scrob. Se lasa la foc mediu pana iau o culoare aurie. Se scot pe hartie absorbanta de bucatarie, apoi se aranjeaza pe platoul pe care le servim.

Se mai poate face si alta varianta.

Dupa ce conopida s-a fiert se desparte in buchetele si mai mici; acestea se introduc in scrob si cu lingura se pun in uleiul incins , pentru a forma placintele. Se consuma calde sau reci cu lipie araba, ridichi si ceapa verde.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra ""Egeh zahrah"-Conopida pane-specifica tarilor arabe" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (22)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pateu de Conopida (Reteta Video)

Postat de Ina75

Pateu de Conopida (Reteta Video)

Pregatim aragazul si o cratita in care punem apa. Adaugam sare si o lasam sa fiarba. Cand apa clocoteste, punem buchetelele de conopida si le lasam sa fiarba 15-20 de minute, pana cand devin...

Citeste continuarea

Mini-tarte cu ciuperci si branzica Miez de lapte

Postat de RuxyRux

Mini-tarte cu ciuperci si branzica Miez de lapte

Pentru blat:  cernem faina, facem o adancitura in mijloc punem oul, sarea pe margine, chimenul si amestecam pana se incorporeaza bine  ingredientele si framantam pana obtinem un aluat...

Citeste continuarea

Comentarii

la 31.05.2011, 09:34
bun bun
la 31.05.2011, 09:37
e foarte, foarte buna
la 31.05.2011, 09:44
ce interesant e tocatorul tau de usturoi sigur mi-ar place ce ai gatit
la 31.05.2011, 09:44
imi place...........
la 31.05.2011, 09:58
Si mie..

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking