“M’nazalet Zahra”- Mancare de conopida cu carne –specifica tarilor arabe

Postat de Mihaela11_jo in Vita
18 Iul 2011 | 8240 vizualizari
“M’nazalet Zahra”- Mancare de conopida cu carne –specifica tarilor arabe

“Zahra” in l. araba inseamna copnopida sau floare; “m’nazaleh” ( sau munazaleh sau munazale) este un termen folosit pentru diverse mancaruri de legume , inseamna “coborat,dat jos” si nu am nici o explicatie de ce se numeste asa.

Ingrediente

  • 1 conopida mare  
  • 1 kg de carne de vita (sau oaie)  taiata in bucati de cca 4-5 cm  
  • 1 ceapa de marime medie  
  • 1 capatana de usturoi  
  • 1 mana de coriandru verde  
  • ulei de porumb  
  • sare dupa gust  
  • piper proaspat macinat dupa gust  
  • 1 lingurita chimin macinat  
  • 1 cub de Maggi de pui ( optional)  
  • suc de lamaie(optional)

Mod de preparare

Conopida se desface in buchete mai mari si se spala bine apoi se pune intr-o strecuratoare sa se scurga bine de apa.

Ceapa se taie marunt si se pune la calit in ulei intr-o cratita de fiert sub presiune 2-3 minute , apoi se adauga carnea de vita si se lasa pana isi schimba culoarea, cca 5 minute.

Se adauga apa fierbinte , se potriveste supa de sare si piper si se inchide cratita; se fierbe la foc redus 45 de minute.

Se pune ulei la incins intr-o tigaie mai adanca( tip wok) si se caleste conopida , intorcand buchetele pe fiecare parte ; se lasa la calit pana iau o culoare aurie.

Se scot buchetele de conopida calita pe hartie absorbanta de bucatarie.

Cand carnea a fiert se adauga conopida si chiminul ( si cubul de Maggi-optional)si se mai lasa la fiert inca 10 minute.

Usturoiul se taie marunt si se caleste intr-o tigaie pana ia o culoare aurie.

La ultimele clocote se adauga usturoiul calit si frunza de coriandru verde.

Se serveste cu garnitura de orez fiert, muraturi, masline verzi iuti; optional se poate acrii cu putina zeama de lamaie.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "“M’nazalet Zahra”- Mancare de conopida cu carne –specifica tarilor arabe" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Gulyas de vita la Multicooker

Postat de timea

Gulyas de vita la Multicooker

Punem in vasul aparatului uleiul, ceapa spalata si tocata marunt si carnea taiata cubulete. Selectam meniul Fry, timpul: 15 min si apasam butonul Start. Amestecam de vreo doua ori apoi adaugam...

Citeste continuarea

Pachetele din carne de vita cu sunca si mozzarella

Postat de lilik

Pachetele din carne de vita cu sunca si mozzarella

Batem oul cu sare si piper. Intr-un bol amrstecam pesmetul cu parmezanul ras. Mozzarella o taiem felii.  Pe jumatatea feliei de carne punem sunca si felii de mozzarella, apoi punem...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.07.2011, 15:52
prima servita arata super
la 18.07.2011, 16:29
Sufletista portie dubla
la 18.07.2011, 18:04
mmmm.....
la 18.07.2011, 19:12
Evident, o mancare deosebita si-o prezentare pe masura
la 18.07.2011, 19:20
ce-mi place ca folosesti atatea ingrediente si la fiecare reteta ne aduci atatea informatii interesante

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking