Gulas unguresc cu galuste si cartofi
Postat de oanapl
Umpli o oală cu apă și o pui la fiert cu 2 foi de dafin. Cureți carnea de pielițe, o speli și o tai bucăți. Când clocotește apa pui carnea și o fierbi pentru 30 de...
Citeste continuarea“Zahra” in l. araba inseamna copnopida sau floare; “m’nazaleh” ( sau munazaleh sau munazale) este un termen folosit pentru diverse mancaruri de legume , inseamna “coborat,dat jos” si nu am nici o explicatie de ce se numeste asa.
Ingrediente
Mod de preparareConopida se desface in buchete mai mari si se spala bine apoi se pune intr-o strecuratoare sa se scurga bine de apa. Ceapa se taie marunt si se pune la calit in ulei intr-o cratita de fiert sub presiune 2-3 minute , apoi se adauga carnea de vita si se lasa pana isi schimba culoarea, cca 5 minute. Se adauga apa fierbinte , se potriveste supa de sare si piper si se inchide cratita; se fierbe la foc redus 45 de minute. Se pune ulei la incins intr-o tigaie mai adanca( tip wok) si se caleste conopida , intorcand buchetele pe fiecare parte ; se lasa la calit pana iau o culoare aurie. Se scot buchetele de conopida calita pe hartie absorbanta de bucatarie. Cand carnea a fiert se adauga conopida si chiminul ( si cubul de Maggi-optional)si se mai lasa la fiert inca 10 minute. Usturoiul se taie marunt si se caleste intr-o tigaie pana ia o culoare aurie. La ultimele clocote se adauga usturoiul calit si frunza de coriandru verde. Se serveste cu garnitura de orez fiert, muraturi, masline verzi iuti; optional se poate acrii cu putina zeama de lamaie. Pofta buna! Daca ti-a placut reteta noastra "“M’nazalet Zahra”- Mancare de conopida cu carne –specifica tarilor arabe" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
|
Postat de oanapl
Umpli o oală cu apă și o pui la fiert cu 2 foi de dafin. Cureți carnea de pielițe, o speli și o tai bucăți. Când clocotește apa pui carnea și o fierbi pentru 30 de...
Citeste continuareaPostat de bucatarie_marocana
Punem o cratita pe foc mediu, punem in ea uleiul, adaugam ceapa si condimentele si calim toate aceste ingrediente 2 minute, amestecand continuu. Adaugam usturoiul si rosiile si mai amestecam. Apoi...
Citeste continuarea
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|