Ingrediente
- 2 linguri ulei de masline
- 1 ceapa rosie, tocata
- 1 ardei gras rosu, tocat
- 1 ardei iute uscat, maruntit
- 3 lingurite busuioc tocat
- 2 lingurite seminte de cumin
- 2 catei de usturoi, zdrobiti
- 250 gr piept de pui, fara pielita, taiati cubulete
- 1 conserva (400 gr) fasole alba
- 100 gr porumb din conserva, scurs
- 350 ml pasta de tomate
- 1 lingurita zahar
- 4 foi de tortillas, incalzite in cuptorul cu microunde timp de 1 minut
- 100 gr smantana
- 100 gr cascaval ras
Mod de preparare
Incalzeste cuptorul la 200⁰C.
Incinge o tigaie, adauga 1 lingura ulei si caleste impreuna ceapa, ardeiul gras, ardeiul iute si 1 catel de usturoi zdrobit timp de 10 minute, pana se inmoaie.Se adauga 1 lingurita busuioc si 1 lingurita seminte de cumin si se mai calesc 1 minut.Intre timp, intr-o alta tigaie, prajeste puiul in 1 lingura ulei ramas.Dupa ce s-a facut puiul, adauga-l in amestecul cu ceapa din cealalta tigaie.
Adauga in tigaia cu puiul si ceapa fasolea alba, porumbul, 1 lingurita busuioc si 100 ml pasta de tomate.Intr-un bol, amesteca pasta de tomate ramasa, 1 catel de usturoi zdrobit, 1 lingurita zahar, 1 lingurita busuioc si 1 lingurita seminte de cumin.
Pentru asamblare, aseaza cate 1 foaie de tortillas pe suprafata de lucru.Imparte amestecul cu pui la cele 4 foi si ruleaza-le.Pune amestecul cu pasta de tomate in vasul in care le vei aseaza pentru a le introduce la cuptor.Aseaza peste sosul de rosii din vas cele 4 enchiladas, toarna deasupra smantana si presara cascavalul.Da-le la cuptor 25-30 minute, apoi serveste-le calde.
Daca ti-a placut reteta noastra "Enchiladas cu pui, fasole si porumb" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (2)
|