Ingrediente
- Ingrediente escalop de viţel:
- 6 felii muschi de viţel –aproximativ 6oo g
- 200 g ciuperci din conserva
- 2 linguri faina
- 2 buc ceapa uscata
- Un morcov
- 3 căţei de usturoi
- Sare,piper,cimbru
- Pasta iute de ardei
- 100 ml suc de rosii
- Ulei de masline
- 2 linguri smântâna
- Patrunjel verde
Mod de preparare
Feliile de carne le-am condimentat ,apoi le-am trecut prin faina.
Intr-o tigaie am pus ulei de masline si am prajit un caţel de usturoi.
Am lasat cât sa aromatizeze uleiul,apoi l-am scos.
Am prajit apoi feliile de carne pe ambele parti câteva minute,apoi le-am pastrat la cald.
In uleiul din tigaie am pus ceapa taiata,morcovul razuit,ciupercile,iar dupa ce s-au calit putin,sare si pasta iute de ardei.
Am transferat amestecul într-o cratita si peste el am pus feliile de carne.
Am acoperit cu apa si am lasat sa fiarba pâna când carnea s-a fiert aproape de tot.
Mai amestecati din când în când în cratiţă.
Am adaugat sucul de rosii,cimbrul si usturoiul pisat.
Am mai lasat sa fiarba câteva minute,apoi am adaugat smântâna si la final patrunjelul verde tocat.
Ca sa nu se brânzeasca smântâna,am pus peste ea din sosul de carne fierbinte,am amestecat si apoi am pus în cratita peste carne.
Poftă bună !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Escalop de viţel" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (27)
|