Ingrediente
- Pt. aluat:
- 200 ml lapte
- 1 lingurita de zahar
- 2 oua
- 25 g drojdie
- 50 g unt
- un praf de sare
- 500 g de faina
- Pt. uns
- 100 g unt
- 3-4 lingurite de zahar
- 2-3 lingurite de scortisoara
Mod de preparare
Intr-un bol puneti drojdia frecata si zahar si un pic de lapte caldut. Acoperiti cu un prosop si lasati la loc cald pana se umfla.
Intr-un bol puneti faina la care adaugati drojdia, ouale si untul la temperatura camerei. Amestecati bine dupa care puneti la loc cald pana isi dubleaza volumul.
Eu am pornit cuptorul vreo 10 minute la 50 de grade si apoi l-am lasat inauntru dar cu usa cuptorului deschisa.
Apoi pe masa infainata intindeti bine aluatul intr-o forma dreptunghiulara .Untul frecati bine cu zahar si scortisoara, iar cu crema obtinuta ungeti bine aluatul.
Rulati strans aluatul apoi cu un cutit ascutit taiati-l in doua pe lungime lasand vreo 2-3 cm netaiati pe capat.
Suciti aluatul in forma de spirala astfel incat partea taiata sa ramana la exterior apoi uniti capetele dandu-i o forma de colacel.
Dati la cuptor aproximativ o jumatate de ora.
Daca ti-a placut reteta noastra "Estonian Kringel" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (12)
|