Extract de menta

Postat de Ina in Bauturi
13 Ian 2014 | 14792 vizualizari
Extract de menta

Intrucat ador aroma de menta, dar in magazine nu prea gasesc esenta de menta , vara trecuta m-am gandit sa-mi preparat singura extractul. Si bine am facut!

Ingrediente

  • frunze proaspete de mentă ( cat de multe, pentru ca extractul sa fie cat mai concentrat )
  • 275 ml alcool de 96 % concentratie alcoolica
  • recipient de sticla, cu capac

Mod de preparare

Spalam bine frunzele de menta, dupa ce am indepartat tulpina. LPunem frunzele la zvantat sau le presam cu un prosop curat, apoi le indesam intr-un  recipient de sticla si daugam alcoolul, apasand cu o lingura pentru scoaterea bulelor de aer. Alcoolul trebuie sa acopere in totalitate frunzele de menta. Inchidem sticluta și o lasam  la soare cca. 2 săptămâni, timp in care alcoolul devine verde, iar frunzele albicioase, casante.

Strecuram extractul si-l vom pastra in sticluta inchisa ermetic.

Il putem folosi pentru aromatizarea deserturilor sau a bauturilor ( cateva picaturi in tuica fiarta, fac minuni :X :)) )

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Extract de menta" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (21)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort cu dulceata de capsune si bavareza de vanilie

Postat de simona72

Desert tort cu dulceata de capsune si bavareza de vanilie

Pentru blat: se mixeaza albusurile cu praful de sare pana incep sa se spumeze. Se adauga treptat zaharul si se continua mixarea pana obtinem o bezea ferma. Se adauga uleiul si coaja de lamaie si...

Citeste continuarea

Desert tort cu glazura oglinda (mirror glaze)

Postat de AlexTeacher

Desert tort cu glazura oglinda (mirror glaze)

Incepem cu jeleul. Intr-un castron pune gelatina cu apa rece si las-o cca 10 min la hidratat; Intr-o craticioara pune zmeura congelata, zaharul si cognacul si pregateste-le la foc...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.01.2014, 21:00
interesanta reteta
la 13.01.2014, 21:02
Wooow, ce idee faina!! Mai ramane sa cumpar maine alcool ca tot mi-au ramas ceva frunze de menta!
la 13.01.2014, 21:05
Simona,este excelent extractul. Nu coloreaza mult, dar da o aroma atat de faina...
la 13.01.2014, 21:07
la 13.01.2014, 21:09
Am si eu o tufa mititica de menta. Imi mai trebuie alcoolul.

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking