Facaluita lu’ Godina la slow cooker Crock-Pot 4,7 L Digital

Postat de simona72 in Slow Cooker
7 Mar 2016 | 4072 vizualizari
Facaluita lu’ Godina la slow cooker Crock-Pot 4,7 L Digital

Bucatarasul a lansat o provocare/concurs cum ca sa-i facem lu’domnu’ politist Godina o reteteta cu dedicatie, adica una care sa-l reprezinte, personalizata. Eu una nu stiam prea multe despre el, in treacat am auzit cate ceva despre el la televizor. Am intrat putin pe net sa fac totusi cunostinta cu domnu’politist, adica sa-l vad macar la fata si sa-i aud vocea J)) Politistitul nostru mi s-a parut unul modern, acum na, nu l-am comparat eu cu unul din filmele americane, dar zic ca  nici al nostru nu se lasa mai prejos :P Fiind roman de-al nostru am zis ca i se potriveste foarte bine o mancare de fasole cu carne. Fasolea am ales sa o fac frecata, iar carnea ca sa nu fie prea uscata am ales o bucata de piept de porc. Cat despre modul de gatire am zis ca i se potriveste foarte bine unul sanatos si usor de preparat, adica poate fi gatita chiar si de politistu’ Godina. Pentru asta am ales sa gatesc la slow cooker Crock Pot 4,7 L

Ingrediente

1 bucata piept de porc de aproximativ 1,2 kg

  • 1 lingurita boabe de mustar
  • 1 lingurita boabe de coriandru
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita piper proaspat macinat
  • 3-4 catei de usturoi
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • 1 lingurita boia afumata
  • 3-4 linguri ulei de masline extravirgin
  • Pentru garnitura:
  • 750-800 gr fasole cu bobul mare
  • 4-5 ardei capia copti
  • 1 ceapa rosie
  • Sare si piper dupa gust
  • 70-80 ml vin rosu(de casa am folosit eu)

Mod de preparare

Bucata de piept de porc trebuie sa fie cu soric si cu straturi de carne si grasime. Cu un cutit radem soricul pentru a indeparta eventualele reziduri dupa parlirea porcului. Spalam bine carnea si o tamponam cu prosoape de hartie pentru a inlatura excesul de apa. Cu un cutit cu varful bine ascutit crestam soricul pe orizontala si pe verticala, la fel procedam si pe partea cu carne. Intr-o tigaie mica si incinsa punem boabele de coriandru si mustar. Punem tigaia pe flacara mica si lasam 2 minute, cat sa-si elibereze aromele. Agitati mereu tigaia sa nu se arda boabele si aveti grija ca boabele de mustar sar ca si boabele de porumb cand faceti floricele. Puneti intr-un mojar boabele, adaugati usturoiul curatat si taiat in felii, sarea, cimbrul, piperul. Pisati bine in mojar toate ingredientele, adaugati uleiul si boiaua ajumata, amestecati pana obtineti o pasta. Cu aceasta pasta ungeti bine carnea atat pe partea cu soric si printre crestaturi, cat si pe partea cu carne. Puneti carnea pe o tava, acoperiti cu folie alimentara si dati la frigider pana a doua zi.

Fasolea se spala in mai multe ape, se pune intr-un vas incapator acoperita cu multa apa si se lasa pana a doua zi. Atat carnea cat si fasolea le-am lasat aproximativ 12-14 ore la frigider.

In vasul slow cooker-ului Crock-Pot 4,7 L am pus fasolea scursa de apa, care intre timp s-a umflat, peste fasole am pus bucata de carne cu soricul in sus, iar peste toate ingredientele am turnat apa fierbinte cat sa treaca peste fasole, iar carnea sa fie acoperita, dar nu in totalitate de apa. Am pus capacul din dotare, am conectat aparatul la sursa de curent, am setat aparatul pe functia high si timpul de 4 ore.

Dupa expirarea timpului, am scos bucata de carne cu grija sa nu ma ard si sa nu se rupa, am asezat-o pe o tava si am lasat-o sa se raceasca si sa se zvante. Fasolea am strecurat-o, am oprit o cana buna din apa in care a fiert. Am pus fasolea in vasul robotului de bucatarie si am pasirat fasolea pana s-a format un piure fin. Am subtiat piure-ul cu apa oprita, am mai adaugat sare si piper dupa gust.

Dupa ce carnea s-a racit am taiat-o in felii groase de 3-4 cm. Intr-o tigaie antiaderenta am pus 1 lingura ulei de masline, am asezat feliile de carne in tigaie si le-am lasat sa se rumeneasca pe ambele parti. Prin prajire, grasimea din carne s-a mai topit putin…in aceasta grasime si in aromele lasate de carne am prajit o ceapa taiata pestisor. Am curatat si rupt in fasii ardeii capia copti si i-am adaugat peste ceapa calita. Am turnat si vinul rosu si am lasat totul sa fiarba pana vinul a scazut, dar nu de tot, sa ramana un sos pe care-l asezonam cu sare si piper dupa gust. Pe o farfurie punem 3-4 linguri piure de fasole, peste punem sos de vin cu ceapa si ardei, iar alaturi 2 bucati de carne. Pentru décor putin usturoi verde taiat in fasii si cateva boabe de fasole fiarta. Se pot adauga muraturi la mancarea cu fasole, asta daca ii plac lu’ Godina…

Daca ti-a placut reteta noastra "Facaluita lu’ Godina la slow cooker Crock-Pot 4,7 L Digital" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (22)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Supa de ciuperci a la grec la slow cooker Crock Pot

Postat de Ksenya

Supa de ciuperci a la grec la slow cooker Crock Pot

Setam aparatul slow cooker pe functia High. Cand uleiul s-a incalzit bine, adaugam ceapa. Sotam pana devine ceapa translucida, adaugam ciupercile, lasam 5 minute, apoi adaugam legumele si orezul....

Citeste continuarea

Orez cu lapte de migdale la slow cooker Crock Pot

Postat de panacris

Orez cu lapte de migdale la slow cooker Crock Pot

Orezul spălat și curățat se pune în vasul aparatului slowcooker Crock Pot, se adaugă laptele de migdale, apa, sare și eritritol-ul. Aparatul pentru gătit slow, de la Crock Pot,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.03.2016, 10:42
la 07.03.2016, 10:42
delicios
la 07.03.2016, 10:44
Si-o facaluit bini di tot Godina asta pozitiunea...
la 07.03.2016, 10:45
bun
la 07.03.2016, 10:46
Ce bunatate!!!!

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking