Bucata de piept de porc trebuie sa fie cu soric si cu straturi de carne si grasime. Cu un cutit radem soricul pentru a indeparta eventualele reziduri dupa parlirea porcului. Spalam bine carnea si o tamponam cu prosoape de hartie pentru a inlatura excesul de apa. Cu un cutit cu varful bine ascutit crestam soricul pe orizontala si pe verticala, la fel procedam si pe partea cu carne. Intr-o tigaie mica si incinsa punem boabele de coriandru si mustar. Punem tigaia pe flacara mica si lasam 2 minute, cat sa-si elibereze aromele. Agitati mereu tigaia sa nu se arda boabele si aveti grija ca boabele de mustar sar ca si boabele de porumb cand faceti floricele. Puneti intr-un mojar boabele, adaugati usturoiul curatat si taiat in felii, sarea, cimbrul, piperul. Pisati bine in mojar toate ingredientele, adaugati uleiul si boiaua ajumata, amestecati pana obtineti o pasta. Cu aceasta pasta ungeti bine carnea atat pe partea cu soric si printre crestaturi, cat si pe partea cu carne. Puneti carnea pe o tava, acoperiti cu folie alimentara si dati la frigider pana a doua zi.
Fasolea se spala in mai multe ape, se pune intr-un vas incapator acoperita cu multa apa si se lasa pana a doua zi. Atat carnea cat si fasolea le-am lasat aproximativ 12-14 ore la frigider.
In vasul slow cooker-ului Crock-Pot 4,7 L am pus fasolea scursa de apa, care intre timp s-a umflat, peste fasole am pus bucata de carne cu soricul in sus, iar peste toate ingredientele am turnat apa fierbinte cat sa treaca peste fasole, iar carnea sa fie acoperita, dar nu in totalitate de apa. Am pus capacul din dotare, am conectat aparatul la sursa de curent, am setat aparatul pe functia high si timpul de 4 ore.
Dupa expirarea timpului, am scos bucata de carne cu grija sa nu ma ard si sa nu se rupa, am asezat-o pe o tava si am lasat-o sa se raceasca si sa se zvante. Fasolea am strecurat-o, am oprit o cana buna din apa in care a fiert. Am pus fasolea in vasul robotului de bucatarie si am pasirat fasolea pana s-a format un piure fin. Am subtiat piure-ul cu apa oprita, am mai adaugat sare si piper dupa gust.
Dupa ce carnea s-a racit am taiat-o in felii groase de 3-4 cm. Intr-o tigaie antiaderenta am pus 1 lingura ulei de masline, am asezat feliile de carne in tigaie si le-am lasat sa se rumeneasca pe ambele parti. Prin prajire, grasimea din carne s-a mai topit putin…in aceasta grasime si in aromele lasate de carne am prajit o ceapa taiata pestisor. Am curatat si rupt in fasii ardeii capia copti si i-am adaugat peste ceapa calita. Am turnat si vinul rosu si am lasat totul sa fiarba pana vinul a scazut, dar nu de tot, sa ramana un sos pe care-l asezonam cu sare si piper dupa gust. Pe o farfurie punem 3-4 linguri piure de fasole, peste punem sos de vin cu ceapa si ardei, iar alaturi 2 bucati de carne. Pentru décor putin usturoi verde taiat in fasii si cateva boabe de fasole fiarta. Se pot adauga muraturi la mancarea cu fasole, asta daca ii plac lu’ Godina…