Fajitas cu sos de usturoi si verdeata

Postat de dariadeea in Aperitive / Garnituri
18 Iul 2013 | 4437 vizualizari
Fajitas cu sos de usturoi si verdeata

Ingrediente

pentru 4 lipii:

  • 180 g lapte
  • 350 g faina
  • 10 g drojdie proaspata
  • 50 ml ulei
  • o lingurita zahar
  • sare

pentru umplutura:

  • 3 rosii
  • un dovlecel
  • un cartof potrivit
  • 2 cepe mici
  • 150 g telemea de vaca
  • 350 g piept de pui
  • 1 ardei rosu gras
  • salata verde
  • patrunjel verde
  • sare ,piper,ulei

pentru sos:

  • 4-5 catei usturoi
  • 3 linguri smantana
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare,piper,patrunjel verde

Mod de preparare

Pentru lipii se incalzeste usor laptele,se adauga drojdia,zaharul si 5 linguri faina,se amesteca bine si se lasa la dospit maiaua 10 min.

Se cerne faina,se face o groapa in mijloc,se adauga maiaua,se amesteca cu mana,se pune sare,ulei si se framanta pana nu se mai lipeste de maini.Se lasa 10 min.

Se imparte aluatul in patru,se formeaza lipiile cu sucitorul si se coc in tigaie.Se lasa la racit in prosop.

Pentru umplutura,se spala si se curata legumele,se toaca cuburi.

Verdeata se toaca marunt

Pieptul de pui se spala,se usuca pe un prosop de bucatarie.Se prajeste in ulei apoi se taie cuburi , se pune intr-un bol si se acopera.

Legumele se soteaza in ulei,se condimenteaza dupa gust,se scot intr-un bol si se acopera.Telemeaua se taie cuburi.

Pentru sosul de usturoi se piseaza bine cateii de usturoi,se adauga uleiul si se amesteca bine pana se leaga,se adauga smantana,sare,piper,patrunjel verde tocat si se amesteca pana capata o consistenta omogena.

Se ung lipiile cu sos de usturoi,se pun cateva bucati de piept de pui,se adauga 2-3 linguri de legume,cateva cuburi de branza,salata verde,patrunjel verde,se ruleaza.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Fajitas cu sos de usturoi si verdeata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Drob de pui cu verdeturi

Postat de gurita_ta2005

Drob de pui cu verdeturi

Ficatul de pui se pune la fiert intr-o craticioara cu apa si sare. Pipotele de pui si pulpele superioare de pui se pun intr-o alta cratita la fiert cu apa si sare. Se spumuiesc si se lasa...

Citeste continuarea

Chiftele in aluat cu bere

Postat de Bucataras

Chiftele in aluat cu bere

Incepe cu aluatul: framanta drojdia proaspata cu zaharul si dizolv-o in apa calduta. Pune si o lingura de faina si amesteca bine. Trebuie lasata cam 10 min la cald, pana se umfla frumos....

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.07.2013, 16:34
bun
la 18.07.2013, 16:37
o bunatate
la 18.07.2013, 16:52
la 18.07.2013, 18:50
la 18.07.2013, 19:14
bune

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking