Fajitas cu sos de usturoi si verdeata

Postat de dariadeea in Aperitive / Garnituri
18 Iul 2013 | 4391 vizualizari
Fajitas cu sos de usturoi si verdeata

Ingrediente

pentru 4 lipii:

  • 180 g lapte
  • 350 g faina
  • 10 g drojdie proaspata
  • 50 ml ulei
  • o lingurita zahar
  • sare

pentru umplutura:

  • 3 rosii
  • un dovlecel
  • un cartof potrivit
  • 2 cepe mici
  • 150 g telemea de vaca
  • 350 g piept de pui
  • 1 ardei rosu gras
  • salata verde
  • patrunjel verde
  • sare ,piper,ulei

pentru sos:

  • 4-5 catei usturoi
  • 3 linguri smantana
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare,piper,patrunjel verde

Mod de preparare

Pentru lipii se incalzeste usor laptele,se adauga drojdia,zaharul si 5 linguri faina,se amesteca bine si se lasa la dospit maiaua 10 min.

Se cerne faina,se face o groapa in mijloc,se adauga maiaua,se amesteca cu mana,se pune sare,ulei si se framanta pana nu se mai lipeste de maini.Se lasa 10 min.

Se imparte aluatul in patru,se formeaza lipiile cu sucitorul si se coc in tigaie.Se lasa la racit in prosop.

Pentru umplutura,se spala si se curata legumele,se toaca cuburi.

Verdeata se toaca marunt

Pieptul de pui se spala,se usuca pe un prosop de bucatarie.Se prajeste in ulei apoi se taie cuburi , se pune intr-un bol si se acopera.

Legumele se soteaza in ulei,se condimenteaza dupa gust,se scot intr-un bol si se acopera.Telemeaua se taie cuburi.

Pentru sosul de usturoi se piseaza bine cateii de usturoi,se adauga uleiul si se amesteca bine pana se leaga,se adauga smantana,sare,piper,patrunjel verde tocat si se amesteca pana capata o consistenta omogena.

Se ung lipiile cu sos de usturoi,se pun cateva bucati de piept de pui,se adauga 2-3 linguri de legume,cateva cuburi de branza,salata verde,patrunjel verde,se ruleaza.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Fajitas cu sos de usturoi si verdeata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Retete similare

Aperitiv omleta cu verdeturi de primavara

Postat de AdrianUdrea

Aperitiv omleta cu verdeturi de primavara

Mai intai oparim spanacul in apa clocotita, in care adaugam si putina sare, dar si putin bicarbonat de sodiu, pentru a se pastra culoarea verde a frunzelor. Nu punem decat un varf de cutit cu...

Citeste continuarea

Branza marinata pane

Postat de RuxyRux

Branza marinata pane

Marinam branza o ora intr-un amestec de ulei de masline , turmeric, oregano, busuioc. Pregatim 3 farfurii una cu oul batut, una cu faina si una cu pesmet. Luam fiecare bucata de branza o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.07.2013, 16:34
bun
la 18.07.2013, 16:37
o bunatate
la 18.07.2013, 16:52
la 18.07.2013, 18:50
la 18.07.2013, 19:14
bune

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking