Falafel

Postat de RuxyRux in Mancaruri de legume
27 Mai 2015 | 6654 vizualizari
Falafel

Iubesc bucataria libaneza....cred ca as manca falafel in fiecare zi si asta nu de azi, cred ca de ani de zile de cand l-am gustat prima oara si m-am indragostit definitiv! Sunt foarte multe retete de falafel, dar astazi va prezint varianta mea............cu lipie libaneza calda preparata in casa...o minunatie!

Ingrediente

  • 1 cana plina de naut boabe
  • 1 lingura de bicarbonat
  • 4 cepe( chiar mai puteti adauga si ceapa verde)
  • 2 legaturi de patrunjel
  • 1/4 lingurita turmeric
  • piper
  • 1 lingurita cumin
  • sare dupa gust
  • 1 fasiuta dintr-un ardei mic iute daca il doriti condimentat( eu nu am pus, pentru ca nu iubesc iuteala)
  • ulei de palmier nehidrogenat pentru prajit
  • lipie libaneza, cartofi prajiti, castraveti murati, rosii, ardei, sos la alegere sau mustar

Mod de preparare

Din aceasta cantitate ne ies 3 portii, eu  le pun in pungi si apoi la congelator.

Se pune seara o cana plina de naut intr-o oala mai mare se adauga apa cat sa il acopere cu mult pentru ca el se umfla si o lingura de bicarbonat.

Se lasa peste noapte,iar a doua zi se scurge si se spala bine de cateva ori.

Se da nautul prin masina de tocat impreuna cu ceapa, si verdeata, eventual ardeiul iute.. Se adauga restul ingredientelor, turmericul,  sarea, piperul, cuminul.

Se amesteca bine si apoi se pune in pungi la congelator. Eu de regula opresc o portie si o prepar imediat.

Pun intr-o farfurie compozitia, pun si o lingura de apa minerala, amestec bine  si  formez o singura chfteluta pe care o prajesc. Este cea de sacrificiu :))), apoi o gust si vad ce mai trebuie: sare, piper,ardei iute, cumin, dupa gust si inspiratie...etc...

Prajesc apoi toate chiftelutele, le scot pe un servet si le pun la masa alaturi de cartofi prajiti, felii de castraveti, rosii, lipie libaneza neaparat( eu o prepar in casa), sos de iaurt cu usturoi si tahini,  de fiecare data am si hummus langa. :)

Minunat!

Daca ti-a placut reteta noastra "Falafel" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (46)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Falafel cu salata tabouleh

Postat de Bucataras

Falafel cu salata tabouleh

Pune nautul la inmuiat peste noapte. Toaca marunt ceapa rosie, coriandrul si patrunjelul, pune-le impreuna cu nautul scurs de apa  in vasul robotului, adauga bicarbonatul, sarea, piperul...

Citeste continuarea

Falafel de post

Postat de rocsi_1612

Falafel de post

Nautul, il scurgeti foarte bine de zeama. Curatati ceapa, o taiati in sferturi, curatati si catelul de usturoi. Puneti nautul bine scurs in blender, impreuna cu ceapa si usturoiul. Le...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.05.2015, 19:47
interesanta reteta. N-am mancat nimic cu naut, dar de la tine nu ezit
la 27.05.2015, 19:49
Insior scump...crede-ma pe cuvant ca este irezistibil! ...Iti multumesc frumusete!
la 27.05.2015, 19:54
la 27.05.2015, 19:54
ce super arata
la 27.05.2015, 19:57
Ce reteta bunaaa!

Vezi toate comentariile (46)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking