Fâşii de pui crocante - chicken fingers

Postat de AlexJ in Aperitive / Garnituri
22 Apr 2011 | 32152 vizualizari
Fâşii de pui crocante - chicken fingers

Vreau să vă spun un singur lucru...am încercat de multe ori să fac ceea ce se numește la americani chicken fingers , dar de fiecare dată parcă ceva nu era în ordine cu rețetele mele. În sfârșit am găsit ceea ce căutam .O rețetă pe gustul meu ...și în plus se face fără a îneca în ulei fâșiile de pui...Un deliciu..o nebunie....

Ingrediente

  •      2 linguri făină
  • 1 linguriță praf de usturoi 
  • 1 linguriță boia de ardei
  •  1 / 2 linguriță de sare 
  • 1 / 8 linguriță piper
  •  2 albușuri de ou mari , ușor bătute
  • 1 1 / 2 cană fulgi de porumb zdrobit grosolan 
  • 1/2 piept de pui, tăiat în fâșii (ținut în lapte vreo 30 min)

Mod de preparare

Preîncălziți cuptorul la 200 °.

Combină primele 5 ingrediente într-un vas, amestecând cu un tel. Puneți albușurile în alt vas şi bateţile ușor cu o furculiță. Fulgii de porumb zdrobiți se așează în alt vas. Lucrați pe rând, fășie cu fășie.

În primul rând tăvăliți fâșiile de pui prin făină . Scufundați-le apoi în albușul de ou ,  și în final le tăvăliți în fulgii de porumb. Pe o tavă pentru cuptor puneți o foaie de copt pe care o ungeți cu unt sau o acoperiți cu spray de gătit. Așezați fășia de pui trecută prin cele 3 operații în tavă. Repetați procedura cu restul fâșiilor de pui , trecându-le prin  amestecul de făină, albușuri de ou şi fulgii de porumb.

Pulverizați peste fâșiile de pui un strat fin de spray de gătit ( dacă aveți , dacă nu aveți merge și fără). Se coace la 200 ° pentru 10 minute sau până s-au făcut, întorcându-le o singură dată.

Se servește cu maioneză , sos ranch, tulpini de țelină şi morcovi tăiate bastonaşe .

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Fâşii de pui crocante - chicken fingers" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (6)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Placinta cu spanac si crenvusti

Postat de Alina26

Placinta cu spanac si crenvusti

1.Am taiat crenvusti si i-am prajit intr-o tigaie cu o lingura de ulei de maslune. 2.Intr-o alta tigaie am calit ceapa tocata marunt,cu 3 linguri de ulei de masline,apoi am adaugat spanacul...

Citeste continuarea

Painite cu ceapa si branza

Postat de xana

Painite cu ceapa si branza

Am amestecat apa cu drojdia si 2 linguri din cantitatea de faina si le-am lasat sa se odihneasca 10 minute pana a format la suprafata bule de aer. Intr-un castron am pus restul de faina si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.04.2011, 10:19
la 22.04.2011, 11:22
as manca vreo doua
la 22.04.2011, 15:34
superrr Paste fericit!
la 22.04.2011, 21:59
la 23.04.2011, 16:23
super delicioase sigur

Vezi toate comentariile (6)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking