Fasole alba cu mititei in sos de ceapa

Postat de mihaelar63 in Mancaruri cu carne
2 Dec 2018 | 3044 vizualizari
Fasole alba cu mititei  in sos de ceapa

 ,,Reteta romaneasca " Am niste mititei de casa preparati din carne de porc si vita . I-am primit si eu de la un prieten . M-am gandit ca ar merge bine langa o fasole alba . Bineinteles fasolea cere si ceapa prajita .  

Ingrediente

  • 2 cani fasole alba marunta
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 2 cepe galbene mari
  • 1/2 lingurita boia dulce
  • 1/2 lingurita pasta iute de ardei
  • 100 ml ulei
  • 16 mititei din carne porc+vaca -de casa
  • sare
  • ardei iuti verzi
  • muraturi mixte

Mod de preparare

  • Fasolea alba se spala si se pune la inmuiat in apa calduta de pe o zi pe alta.
  • A doua zi se fierbe fasole in apa cu bicarbonat de sodiu.
  • Fierbeti 15 minute pana incepe sa clocoteasca.
  • Aruncati apa, limpeziti cu apa calda si continuati sa fierbeti.
  • Atentie puneti tot apa calda [ sa nu caliti fasole si sa ramna coaja tare ].
  • Prin fierberea cu bicarbonat de sodiu se inmoaie coaja fasolei rapid si in al doilea rand fasolea va fi mai usor de digerat.
  • Fasolea se fierbe pana cand coaja este moale si interiorul patruns ca si o crema.
  • Daca doriti puteti zdrobi sau mixa fasoea sa obtineti fasole batuta.
  • Cepele se curata , se spala si se toca marunt.
  • Sotati cepele in ulei fierbinte.
  • cand ceapa devine sticloasa se pune boiaua dulce si pasta de ardei. Amestecati, sarati si turnati o jumatate de cana cu apa.
  • In sosul de ceapa se pun mititeii. In cateva minute mititeii se vor patrunde si sosul va scadea.
  • In farfurie, peste fasole se pun mititeii, sos de ceapa si se decoreaza cu rondele de ardei iute.
  •  Serviti alaturi muraturi mixte sau salata preferata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole alba cu mititei in sos de ceapa" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (28)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Tajine de ied

Postat de simona72

Tajine de ied

In primul rand carnea se spala, se sterge cu un prosop absorbant de hartie si se taie bucatele. Se pune la incins o tigaie cu 3-4 linguri ulei de masline si prajim carnea pe toate partile. Scoatem...

Citeste continuarea

Perisoare si oua posate in piure de spanac

Postat de merisor67

Perisoare si oua posate in piure de spanac

Am pus 4 oua, pentru ca atatea persoane suntem la masa, pentru a doua zi, ouale le-am preparat separat. Incepem cu prepararea perisoarelor. Amestecam carnea tocata cu ceapa trecuta prin...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.12.2018, 22:04
O, ce bunătate...! Eu sunt cea mai mare amatoare de mititei...!
la 02.12.2018, 22:04
la 02.12.2018, 22:14
Fara mititei va rog, aia imi plac mai mult cruzi... PS. nu va speriati sut tot eu, carcotasa de serviciu....neplatita....
la 02.12.2018, 22:17
Interesanta combinatia asta, dar ma bag!
la 02.12.2018, 22:18
Vai dar ce fite la Campina , Pe langa dezmatul de la Targul Mures , ma tot intreb intre cine am nimerit )

Vezi toate comentariile (28)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking