Fasole alba - la congelator

Postat de mihaelar63 in Conserve
3 Oct 2015 | 10086 vizualizari
Fasole alba  - la congelator

Am trecut prin piata pe unde mereu imi fac drum . Locuiesc intr-o zona unde este o incantare sa targuiesti legume proaspete, oamenii vin la piata si ofera din surplusul gospodariilor. Mi-a atras atentia o fasole cu bob mare, in parg, semi-coapta [adica a fost recoltata inainte ca pastaia sa se usuce complet]. Acest soi parca nici nu-i simti coaja si consistenta este cea untului. Eu sunt cam nazuroasa la fasole uscata nu prea pot sa o consum. Singura care-mi place este aceasta cu bobul pe jumatate copt. M-am bucurat cand am gasit o asa delicatesa si am cumparat 2.5 Kg. Mi-a placut bunicuta ce o vindea care mi-a pus mai mult, sa am de unde alege :D .

Ingrediente

  • Fasole alba cu bob in parga -2.5 kg
  • Frunze telina .
  • Frunze patrunjel
  • Ardei iute 4
  • Gogosar 4
  • Ardei 4

Aveti nevoie de pungi cu inchidere ermetica- eu am de cele cu fermoar

Mod de preparare

  1. Am ales fasolea. Boabele trebuie sa aiba coaja neteda fara portiuni inegrite sau ingalbenite.
  2. Am spalat fasolea si am pus-o la hidratat 2 ore in apa calduta.
  3. Am fiert fasolea in oala sub presiune timp de 60 minute, respectand conditiile de siguranta.
  4. Scurgeti apa de pe fasole.
  5. Dupa racire repartizati fasolea in pungi - cam cat folositi la o mancare.
  6. Curatati si spalati legumele.
  7. Tocati gogosari si ardeii.
  8. Tocati verdeata.
  9. Distribuiti in fiecare punga in mod egal verdeata, ardei, ardei iute, gogosari.
  10. Inchideti pungile cu ajutorul fermoarului si le depozitati in congelator pana cand le vine randul la masa :D .
Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole alba - la congelator" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Fasole boabe cu jambon si piept afumat- la vas roman

Postat de mihaelar63

Fasole boabe cu jambon si piept afumat- la vas roman

Jambonul si pieptul afumat se spala bine. Spalati si boabele de fasole. Puneti carnurile si fasolea la fiert. Dupa ce dau in clocot 15 minute, aruncati apa. Puneti din...

Citeste continuarea

Mancare de pastai galbene, cu sos alb

Postat de RODIMUR

Mancare de pastai galbene, cu sos alb

Dacă sunt prefierte, păstăile trebuie să mai fiarbă în apă cu sare încă 4-5 minute, după care se strecoară și se pun în bolul de servire. Dacă păstăile sunt...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.10.2015, 12:58
buna trebuie sa fie
la 03.10.2015, 13:01
Eeeee, la iarna ce usor va fi de preparat! Frumoasa introducerea
la 03.10.2015, 13:27
Ce buna fasolica asta !!!
la 03.10.2015, 13:31
Vladimir , se topeste in gura
la 03.10.2015, 13:32
Simona si cand o sa imbuc , o sa zambesc de dragul batranicii . Atat de simpla si cinstita

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking