Fasole batuta

Postat de pusikmea in Mancaruri de post
5 Mar 2012 | 4176 vizualizari
Fasole batuta

Azi gatesc autentic romaneste, la invitatia prietenei noatre Alice, care a lansat un frumos proiect culinar si anume acela de a gatii romaneste, in fiecare zi de luni :) Dat fiind faptul ca ne aflam in Postul Pastelui, nu puteam gatii decat autentic romaneste si de post

Ingrediente

  •  300 g fasole boabe
  • 3-4 catei usturoi
  • ulei de masline
  • sare
  • piper
  • pentru prajeala:
  • o ceapa
  • tocana de legume sau bulion de casa
  • sare
  • piper
  • boia dulce

Mod de preparare

Punem fasolea la inmuiat de seara. A doua zi o punem la fiert, lasand-o sa dea cateva clocote, dupa care scurgem apa si o inlocuim cu alta apa fierbinte. Repetam de 2-3 ori aceasta operatie si o lasam sa fiarba in ultima apa, pana cand bobul de fasole este foarte bine fiert.

Scurgem fasolea de apa, dupa care o bagam la robot, sau o dam prin sita. Punem cateva linguri de ulei de masline sau de floarea soarelui peste fasolea pasata si o frecam binisor. Adaugam apoi usturoiul pisat, condimentam cu sare si piper dupa gust.

Separat pregatim prajeala: Taiem ceapa marunt sau julien, o punem la calit in 2-3 linguri de ulei, dupa care adaugam tocana de legume sau bulionul de casa, completam cu putina apa si lasam pana cand se inmoaie ceapa. Condimentam cu sare, piper si boia dulce. Punem fasolea in castroane, iar peste vom pune prajeala.

Servim cu paine prajita. Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole batuta" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Retete similare

Fasole batuta, fiarta la slow cooker Crock-Pot

Postat de gurita_ta2005

Fasole batuta, fiarta la slow cooker Crock-Pot

Fasolea se spala bine sub jet de apa rece, se scurge, se arunca boabele inchise la culoare sau impuritatile ramase, si se pune in vasul de la slow cookerul Crock-Pot . Punem apa cat sa...

Citeste continuarea

Fasole batuta, servita cu mamaliga

Postat de mirela0911

Fasole batuta, servita cu mamaliga

In primul rand se curata fasolea si se tine in apa peste noapte. A doua zi se spala in 3 ape si se pune la fiert in apa rece. Dupa ce da cateva clocote, se scurge de apa si se pune din nou la...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.03.2012, 10:37
fasolica buna
la 05.03.2012, 10:40
Fasolea i-mi place mult
la 05.03.2012, 11:02
astazi fac si eu ciorbica de fasole.
la 05.03.2012, 11:03
super buna
la 05.03.2012, 11:08
buna de tot!!!

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking