Ingrediente
Pentru fiert:
- 1/2 kg fasole boabe
- 1 ceapa intreaga curatata
- 1 morcov intreg
- un varf de lingurita cimbru uscat (optional).
Pentru preparare:
- 4-5 catei de usturoi pisati
- sare, piper dupa gust
- 8 linguri ulei.
Pentru sos:
- 1 ceapa mare taiata solzisori
- 1-2 linguri bulion de rosii
- un varf cutit de sare.
Mod de preparare
Fasolea spalata se pune la fiert si se schimba doua ape. Pentru a fierbe mai usor, boabele de fasole se pot lasa la inmuiat in apa cateva ore inainte de pregatire sau peste noapte.
In cea de-a treia apa se pun ceapa si morcovul intregi, cimbrul si se lasa pe foc pana fasolea si legumele sunt bine fierte. Se scurge apa si se lasa fasolea la racit, apoi se mixeaza bine. Eu pastrez morcovul si ceapa si le mixez impreuna cu boabele si cu cele 8 linguri de ulei.
Pisam cateii de usturoi cu putina sare si ii amestecam in crema de fasole. Potrivim de sare si piper.
Intr-o tigaie se caleste in putin ulei ceapa taiata solzisori, iar cand capata o culoare frumoasa, aurie, adaugam o cescuta mica de apa, acoperim tigaia cu un capac si lasam putin sa fiarba inabusit pana scade apa. Punem bulionul, amestecam bine, mai lasam pe foc aprox. 2-3 min. si gata. Sosul de bulion se toarna peste crema de fasole si se serveste cu pofta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole batuta" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (9)
|