Ingrediente
- 1 cana fasole (cana de 300ml)
- 1 morcov mic
- radacina de patrunjel
- 4 cepe
- ulei pt calit ceapa
- 2 linguri bulion
- usturoi, dupa gust
- sare, piper macinat, cimbru
Mod de preparare
Fasolea se spala si se tine in apa rece cel putin 6 ore sau de seara pana dimineata (la hidratat), apoi se schimba apa si se pune la fiert. Dupa ce da cateva clocote se schimba iarasi apa pe care o inlocuim cu apa clocotita si se repeta inca o data sau de doua ori procedura.
Cand fasolea e pe jumatate fiarta se adauga morcovul, 1 ceapa si radacina de patrunjel taiate bucati mari si se condimenteaza dupa gust.
Cand s-au fiert scurgem legumele pastrand putina supa. Indepartam ceapa si radacinoasele si lasam fasolea sa se racoreasca.
Ceapa ramasa se taie solzisori si se caleste in ulei. Cand s-a inmuiat, adaugam bulionul, sare, piper si putin cimbru. Pastram pe foc inca 5 min.
Fasolea racita se toca la la robot impreuna cu usturoiul curatat, apoi o punem intr-un bol, varsam putina supa, amestecam si apoi varsam ceapa calita cu bulion deasupra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole batuta" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (14)
|