Fasole batuta

Postat de Julie_Snow in Mancaruri de post
27 Mai 2014 | 3964 vizualizari
Fasole batuta

Ingrediente

  • 300 g. fasole boabe
  • o ceapa verde
  • un fir usturoi verde
  • 2 rosii din conserva si 2 linguri din bulionul aferent
  • patrunjel si marar
  • sare si piper
  • ulei de masline

Mod de preparare

Se spala fasolea si se lasa la hidratat peste noapte.
Se pune la fiert , iar dupa ce da in clocot se strecoara, se arunca apa iar fasolea se pune in continuare la fiert in alta apa, fierbinte.
Operatiunea se repeta de inca doua ori.
Cand punem fasolea in apa finala, punem si sare si lasam sa fiarba pana cand testam si observam ca bobul de fasole se striveste cu usurinta.
Strecuram din nou fasolea, dar de data aceasta pastram apa in care a fiert.
Fasolea se striveste si omogenizeaza, punanand cate putina apa din cea in care a fiert si ulei de masline, pana cand ajunge la consistenta dorita.
Intr-o tigaie punem putin ulei de masline si ceapa si usturoiul, taiate marunt (curatate si spalate in prealabil). Le lasam sa se inmoaie putin si adaugam rosiile, bulionul, patrunjelul si mararul. Lasam cateva minute si adaugam fasolea.Se amesteca si se potriveste cu sare si piper.
Pofta buna!:)

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole batuta" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (26)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Fasole batuta, fiarta la slow cooker Crock-Pot

Postat de gurita_ta2005

Fasole batuta, fiarta la slow cooker Crock-Pot

Fasolea se spala bine sub jet de apa rece, se scurge, se arunca boabele inchise la culoare sau impuritatile ramase, si se pune in vasul de la slow cookerul Crock-Pot . Punem apa cat sa...

Citeste continuarea

Fasole batuta, servita cu mamaliga

Postat de mirela0911

Fasole batuta, servita cu mamaliga

In primul rand se curata fasolea si se tine in apa peste noapte. A doua zi se spala in 3 ape si se pune la fiert in apa rece. Dupa ce da cateva clocote, se scurge de apa si se pune din nou la...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.05.2014, 16:11
Pfoaii, Zăpădel, cu asta m-ai terminat, e una din preferatele mele. Şi dacă mai am şi-o gogonea, las deoparte şi friptura (adică o mănânc mai târziu). Bun!
la 27.05.2014, 16:12
Multumesc, padre
la 27.05.2014, 16:12
Eu nu las niciodata friptura pe mai tarziu
la 27.05.2014, 16:14
Eu da, căci dacă mănânc acum o friptură, pot mânca şi mai târziu (alta).
la 27.05.2014, 16:14

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking