Ingrediente
- 1 kg fasole
- 1 capatana usturoi
- 5-6 cepe
- 4-5 linguri pasta de tomate
- 1 vf lingurita piper
- 1 lingura sare
- 7-8 linguri ulei
- delicat
Mod de preparare
Fasolea se alege,se pune la inmuiat apoi se scurge de apa si se adauga o alta apa calda si se da la fiert.Ceapa se curata si se toaca marunt,uleiul se pune la incins intr-o tigaie iar dupa ce s-a incins se adauga ceapa si se amesteca pana devine sticloasa apoi se adauga pasta de tomate, si piperul si se mai lasa inca 10 - 15 minute.
Dupa ce fasolea a fiert se scurge de apa dar nu toata( se opreste o cana de zeama) si se zdrobeste cu o lingura de lemn,sau mai simplu se pune la robotu de bucatarie adaugand din cand in cand zeama de la fasole pana se face o pasta fina,apoi adaugam usturoiul pisat,jumatate din ceapa calita, sare si delicat dupa gust.Se amesteca bine si se serveste cu restul de ceapa deasupra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole "batuta"" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (4)
|