Ingrediente
- Fasole albă măruntă din conservă 4 bucăți, cca. 800 g,
- Fasole neagră din conservă cca. 800 g,
- Usturoi 1 căpățână,
- Ulei de floarea soarelui cca. 100 ml,
- Sare de mare 1 lingură.
- Pentru topping:
- Ceapă galbenă 3 bucăți,
- Ulei de floarea soarelui cca. 150 ml,
- Boia de ardei dulce 2 linguri.
Mod de preparare
Fasolea din conserve scursă de zeama lor, se răstoarnă într-un vas încăpător.
Se adaugă sarea, uleiul și se aduce la punctul de fierbere, apoi se oprește focul.
Se adaugă usturoiul pisat și se mixează/blenduiește până ce se obține un piure fin.
Apoi se răstoarnă în recipientele din dotare.
Pentru topping:
Ceapa se curăță, se feliază mărunt, apoi se pune la călit cu uleiul, la foc mic, amestecându-se continuu, până ce devine translucidă, apoi se oprește focul și se adaugă pudra de boia, se amestcă până ce se omogenizează.
Topping-ul de ceapă se distribuie uniform peste amestecul de fasole!
Se lasă la rece minim2 ore, aoi se servește cu pâine crocantă și murături din dotare!
Spor și poftă bună! ;)
P.S. Mno eu iar m-am folosit de Arthur și am sărit peste câteva etape.
Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole batuta combo" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
|