Fasole batuta cu ceafa afumata

Postat de MIUTA in Mancaruri cu carne
28 Iul 2011 | 10421 vizualizari
Fasole batuta cu ceafa afumata

Ingrediente

  • 500 g fasole boabe
  • 4 bucati ceapa
  • 1 ardei rosu
  • 2 bucati ardei verde
  • 2 morcovi
  • 4-5 catei de usturoi
  • cimbru
  • sare
  • piper
  • ceafa afumata
  • ulei

Mod de preparare

Am spalat si pus fasolea sa stea in apa rece pana a doua zi.Am aruncat apa si am spalat foarte bine fasolea.Am pus-o la fiert intr-o oala cu apa rece.Dupa 10 minute de fiert am aruncat apa si am spalat din nou fasolea.Am pus-o iar la fiert in apa rece si am adaugat in cratita o ceapa taiata in patru,doi morcovi,ardeii spalati si curatati,usturoiul,cimbru si sare.Am lasat sa fiarba la foc potrivit si cand scade apa adaug apa rece deoarece astfel fasolea fierbe mai repede.Cand s-a fiert am pus-o in robot si am pasat foarte bine fasolea.Intr-o cratita calesc in ulei o ceapa apoi adaug o lingura de boia dulce.Torn o cana de apa pe care am stors-o de la fasole si las sa fiarba bine ceapa pana nu se mai simte.Torn apoi fasolea batuta si mai adaug apa oprita de la fasole pana o subtiez atat cat doresc.Mai adaug sare daca este nevoie si piper.

Separat in alta cratita calesc in ulei doua cepe,adaug boia si bucati de ceafa afumata taiate felii.Adaug apa atat cat sa treaca peste carne si las sa fiarba amestecand pana scade apa de tot si ramane doar sosul.

Asezam fasolea batuta in farfurie iar desupra punem ceafa impreuna cu sosul.

Servim cu castraveti murati,gogonele dar merge foarte bine si cu o salata de varza sau de rosii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole batuta cu ceafa afumata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (17)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Reteta de coaste cu legume la wok

Postat de Constelatialeu

Reteta de coaste cu legume la wok

Iata cum se prepara Reteta de coaste cu legume la wok  Mai intai am lasat punga magica la dezghetat, apoi am taiat legumele din punga in bucati mai micute. Am pus la prajit bucatele de...

Citeste continuarea

Placinta de cartofi

Postat de caroline

Placinta de cartofi

Cartofii ii curatam de coaja ,ii spalam si ii taiem cuburi. Ii punem la fiert intr-o oala cu apa rece si sare. Lasam sa fiarba la foc potrivit.  Intre timp pregatim legumele : ...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.07.2011, 22:55
iar o sa am cosmaruri din cauza poftei
la 28.07.2011, 22:57
fasole cu ciolannnnn
la 28.07.2011, 22:58
asa-i trebuie daca n-a fost cuminte a luat bataie si acum o si mancam
la 28.07.2011, 23:01
Cu o salata de ceapa rosie alaturi e.....delicioasa !
la 28.07.2011, 23:13
nu am mancat de o vesnicie, bestial arata

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking