Fasole boabe cu ciolan si legume

Postat de claudiaO in Mancaruri cu carne
17 Ian 2019 | 2879 vizualizari
Fasole boabe cu ciolan si legume

Ingrediente

  • 700 g fasole alba uscată cu bob mare
  • 1 ciolan afumat fără os
  • 2 morcovi mari
  • 1 telina medie
  • 2 lingurite timbru uscat
  • Sare, delikat 1 linguriță, piper
  • 4 linguri pasta de tomate
  • 3 foi dafin
  • 1 linguriță bicarbonat de sodiu
  • 1 linguriță zahar
  • Marar 2 legaturi
  • 3 cepe potrivite
  • 3-4 linguri ulei

Mod de preparare

Fasolea o alegem, o spălăm in 3 ape si o punem la fiert cu apa cat sa o acopere de vreo palma. Cand incepe sa fiarbă, aruncam apa si punem alta rece si lăsăm din nou la fiert. Mai repetăm procedeu de 2 ori, apoi punem apa curata, bicarbonatul si zahărul. Lăsăm să fiarbă vreo ora, apoi adăugăm legumele curățate si tăiate cuburi mici, ciolanul taiat bucati mari si foi de dafin. Lăsăm să fiarbă fasolea pana se pătrund bine.

Scoatem bucățile de ciolan si le tăiem in bucatele.

Ceapa o curățăm si o taiem potrivit, o calim in ulei, adăugăm și câteva fasiute din ciolan nefierte sa se rumeneasca putin, apoi adaugam pasta de tomate. Stingem cu putin zeama in care a fiert fasolea si lăsăm să fiarbă 5 minute. Adăugăm fasolea cu kegume cu tot, scursă de zeama, cu ciolanul fiert, completăm cu zeama pana obtinem consistenta dorita, saram, piperam, adaugam delikatul si nai lasam vreo 8-10 minute pe foc. La final punem mararul si servim.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole boabe cu ciolan si legume" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Iahnie de fasole cu ciolan afumat

Postat de licurici_lra

Iahnie de fasole cu ciolan afumat

Fasolea se lasa o noapte la inmuiat. A doua zi se fierbe. Eu am fiert-o in oala sub presiune, 45 min. Ciolanul l-am fiert separat, 30 min si am aruncat apa. Am desfacut carnea dupa os si am...

Citeste continuarea

Ciorba de fasole - 1 Decembrie, fara ciolan

Postat de Constelatialeu

Ciorba de fasole - 1 Decembrie, fara ciolan

Mai intai am pus fasolea la inmuiat de seara. Dimineata am pus-o la fiert si i-am schimbat apa de 3 ori. Asa cum am specificat in rubrica ingrediente , doar mi-am scos legumele de la congelator,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.01.2019, 12:31
Foarte bună pentru masa de prânz!
la 17.01.2019, 12:48
Bună mâncare...!
la 17.01.2019, 13:11
Tare buna fasolica cu ciolan!
la 17.01.2019, 14:24
la 17.01.2019, 20:43

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking