Ingrediente
- Am folosit pentru friptura:
- 6 felii sanatoase de pulpa porc
- sos soia
- crema de otet balsamic
- chilly pudra
- scortisoara
- 1 morcov
- 1 catel usturoi
- ghimbir marinat
- 1 foaie de dafin
- chimen macinat
- pasta de curry
- Pentru garnitura:
- 500 gr boabe fasole rosie
- 250 gr boabe fasole alba
- 100 gr boabe porumb
- 2 cepe rosii
- 3 catei usturoi
- 3 morcovi
- pasta de curry si pasta de creveti
- chimen macinat,chilly,
- scortisoara
- o pastaie de vanilie (fara seminte)
- 1 foaie de dafin
Mod de preparare
Carnea de porc am marinat-o de cu seara pentru a avea timp sa isi stranga toate aromele in ea,in sos soia,crema de otet balsamic,chilly pudra si putin chimen macinat.Am tocat marunt un morcov,putin ghimbir marinat si un catel de usturoi,le-am pus putin la calit intr-o cratita care suporta temperatura cuptorului,impreuna cu un strop de ulei si un varf de lingura de pasta de curry,fiind foarte picanta nu folosesc multa odata,doar cat sa obtin o aroma a mancarii,am adaugat si o foaie de dafin,am pus carnita si marinata in care a stat,putina apa si am dat carnea la cuptor la foc mic,sa se faca lent si sa se patrunda bine :).
Pentru fasole am pregatit prima data toate legumele,am spalat bine boabele de fasole din conserva si porumbul si le-am lasat apoi sa se scurga.Am taiat marunt ceapa,usturoiul si morcovii si i-am pus intr-o cratita la foc mic cu putin ulei, usturoi,pasta de curry si pasta de creveti,am adaugat o foaie de dafin,chimen macinat,scortisoara si am lasat la foc pana cand legumele s-au inmuiat,apoi am adaugat fasolea si porumbul,am pus o cana de apa,o pastaie de vanilie fara seminte (semintele le-am folosit la desert) si am lasat putin sa fiarba pentru a se combina toate aromele si fasolea sa capete gustul mancarii.Pastaia de vanilie am lasat-o sa fiarba doar 5 minute pentru ca nu am vrut sa fac prajitura de fasole doar sa ii dau o altfel de aroma.
Cand toate au fost gata,am adaugat acestor preparate si o salata de ceapa rosie cu otet si am mancat cu pofta mancarea romanului de 1 decembrie,cu arome asiatice si nu numai
Pofta mare!
Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole cu legume si porc la tava" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (7)
|