Fasole frecata

Postat de mamaieelena in Mancaruri de post
12 Dec 2011 | 4825 vizualizari
Fasole frecata

Ingrediente

  • 800 gr.fasole boabe
  • 1/2 l ulei
  • 1 morcov
  • patrunjel radacina
  • 4 cepe potrivite
  • 50 gr.telina
  • 150gr. faina
  • sare,piper
  • patrunjel
  • 3 catei de usturoi

Mod de preparare

Fasolea se pune de seara la inmuiat si apoi se spala bine in ape mai multe si se pune la fiert in oala sub-presiune pe care o pregatim astfel: fasole, sare, 1 ceapa, morcov, patrunjel, telina, 2 linguri cu ulei si apa cat sa o acopere. Se lasa la fiert aproximativ o ora dar eu am lasat mai mult.

Se scot legumele, iar fasolele se scurg de apa in care au fiert intr-o sita, apoi se dau prin masina de tocat carne pe sita mai marunta: Cu mixerul se incorporeaza 300 ml ulei si usturoiul dat prin razatoare mica si se mai potriveste de sare si piper.

In timp ce fierbe fasolea ceapa 3 bucati se curata si se taie solzi. Se amesteca cu faina desfacand bine fiecare inel de ceapa. Intr-o tigaie se incing 200 ml ulei si se pune la foc iute ceapa pe rand la prajit. Se scot cu paleta pe hartie absorbanta pentru eliminarea surplusului de ulei.

Fasolea astfel pregatita se pune pe platou si se orneaza cu ceapa prajita si cu patrunjel verde si cu trandafiri din rosii.

Pofta buna

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole frecata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (32)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Aperitiv timbale de fasole si spuma de sunca

Postat de anuta

Aperitiv timbale de fasole si spuma de sunca

Cartofii curatati si spalati se pun la fiert in apa cu sare Sunca se taie cubulete mici, apoi se freaca bine cu smantana si daca este nevoie se sareaza si pipereaza, dupa gust. Se fierbe fasolea...

Citeste continuarea

Pasta de fasole cu bacon si sos de ceapa

Postat de merisor67

Pasta de fasole cu bacon si sos de ceapa

Punem fasolea bine spalata, la inmuiat de seara, in apa multa. Dimineata, scurgem apa si frecam fasolea pentru a-i indeparta pelicula de deasupra, atat cat se poate indeparta. Punem fasolea...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.12.2011, 20:02
Mamaie,dar ce eleganta-i fasolea asta
la 12.12.2011, 20:03
ce frumos ai aranjat-o
la 12.12.2011, 20:16
ce frumos este ornata
la 12.12.2011, 20:25
Ce prezentare frumoasa! O mancare simpla intr-un aranjament de mare efect!
la 12.12.2011, 21:16
frumos ornata

Vezi toate comentariile (32)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking