Fasole galbena cu usturoi si mamaliguta calda

Postat de krysty in Mancaruri de post
23 Oct 2013 | 7926 vizualizari
Fasole galbena cu usturoi si mamaliguta calda

Ingrediente

  • 1 kg fasole galbena
  • 2 cepe
  • sare
  • 1 legatura de marar
  • 150 ml ulei
  • 1 capatana de usturoi
  • 2 cani cu apa

Pentru mamaliguta : 1,5 l apa 1lingurita de sare 500g malai

Mod de preparare

Se curata fasolea de codite.Apoi se spala cu apa rece.Se curata ceapa,se spala si se taie julien.Intr-o cratita punem uleiul la incins adaugam ceapa,apoi fasolea .Se calesc putin in ulei si se adauga apa si sarea ,apoi acoperim cu un capac si lasam sa fiarba inabusit.Cand e aproape fiarta fasolea adaugam mararul tocat marunt si jumatate din capatana de usturoi tocat marunt.

Mamaliga se prepara astfel:

Se pune apa la fiert intr-un ceaun impreuna cu sarea. Se presara putin malai deasupra. Cand apa incepe sa clocoteasca punem malaiul treptat si amestecam continuu cu un tel ,pentru a nu se forma cocoloase. Dupa ce am amestecat bine ,mai lasam 5-10 minute timp in care mai amestecam din cand in cand.Mamaliga este gata atunci cand pe pereti ceaunului se formeaza o coaja de mamaliga. 
Cand este gata mamaliga se rastoarna cu grija pe un platou care e umezit cu apa rece inainte.

Din cealalta jumatate de capatana de usturoi facem mujdei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole galbena cu usturoi si mamaliguta calda" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (8)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Pilaf de post cu ciuperci

Postat de Oana

Pilaf de post cu ciuperci

Pune intr-o craticioara uleiul sa se incinga, adauga ceapa tocata cubulete, morcovul ras si ardeiul capia cubulete Lasa-le sa se caleasca putin, apoi adauga boia...

Citeste continuarea

Mancare de stevie

Postat de Constelatialeu

Mancare de stevie

Mai intai culegem stevia, o curatam si o spalam bine, apoi turnam apa fiarta peste ea sa o oparim putin, apoi o taiem mai marunt. Ceapa verde o curatam si o taiem mai marunt, apoi o punem la...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.10.2013, 22:08
Mmm
la 23.10.2013, 22:23
la 24.10.2013, 08:15
O bunatate!
la 24.10.2013, 08:56
si eu vreau fasole ,
la 24.10.2013, 09:22
B un asi sanatoasa e un meniu bun pentru cei cu diabet nu vorbesc cu gluma

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking