Fasole galbena scazuta

Postat de rocsi_1612 in Mancaruri de post
15 Iun 2010 | 5780 vizualizari
Fasole galbena scazuta

Ingrediente

  • 1,5 kg fasole galbena lata (sau de care va place)
  • 2 rosii de gradina
  • 2 cepe (puteti folosi si ceapa verde)
  • 3-4 catei de usturoi
  • 2-3 linguri ulei
  • piper
  • sare

Mod de preparare

Pastaile le curatam la capete, apoi le spalam.
Le punem pe o sita sa se scurga de apa. 
Daca pastaile sunt prea lungi, le rupem in jumatati.
Ceapa o curatam si o tocam marunt.
Rosiile le decojim si le taiem cubulete.
Intr-o cratita incingem uleiul, punem ceapa si o innabusim 1-2 minute.
Adaugam pastaile, amestecam bine, turnam putina apa fierbinte.
Acoperim cu un capac si lasam sa scada la foc potrivit.
Dupa circa 10 minute punem rosiile, presaram sare si piper.
Mai adaugam apa calda atunci cand a mai scazut lichidul.
Gustam din pastai sa vedem cand sunt patrunse, iar spre final adaugam usturoiul curatat si pisat.
Lasam sa scada zeama de tot, apoi tragem cratita de pe foc.
Se servesc calde cu mamaliguta sau simple!
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole galbena scazuta" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (9)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Fasole galbena scazuta la tigaie

Postat de Valclaudia

Fasole galbena scazuta la tigaie

Curatam ceapa si ardeiul, le spalam si le taiem in bucatele potrivite. Punem in tigaie 3 linguri ulei de floarea soarelui, adaugam legumele tocate si 1 lingurita bobite de mustar, lasam sa se...

Citeste continuarea

Fasole galbena scazuta

Postat de antici_gabytza

Fasole galbena scazuta

 Fasolea o spalam bine. Tocam ceapa si usturoiul si le lasam sa se caleasca putin impreuna dupa care adaugam fasolea cu doua cani de apa calda si sare dupa gust. Cand scade apa si daca...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.06.2010, 22:33
hmmm ce bine aratanam mai mancat de mult fasole
la 16.06.2010, 10:30
foarte buna fasolica ta si mie imi place dar aici nu gasesc fasole galbenasi trandafiru imi place multlas furcile
la 16.06.2010, 11:12
multumesc roxana....multumesc nadina...uite vezi am incercat si eu sa fac trandafir k tine...nu stiu kt mi-a iesit dar am incercat
la 16.06.2010, 11:38
asa o fac si eu. ne place tare cu oua ochiuri
la 16.06.2010, 12:02
da e foarte buna gabi...ei noi mankm fara oua k e post azi si eu oricum nu mananc deloc oua...

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking