Ingrediente
- pentru ciorba de fasole
- 250 gr fasole (eu am folosit pestrita)
- 1 ciolan afumat
- 1 morcove mare
- 1 ceapa mare
- 1/2 gogosar rosu
- foi de dafin
- vegeta
- tarhon
- cimbru
- boia
- 3 linguri de bulion
- pentru paine
- 1,5 kg de faina
- o jumatate de drojdie
- apa calda
- sare
- un ou (pentru uns painea)
Mod de preparare
Se caleste ceapa cu morcovul si gogosarul dupa care se pune fasolea, se lasa sa fiarba 15-20 de minute cu foile de dafin. Se adauga ciolanul si restul condimentelor si se lasa la fiert pana fasolea devine moale.
Painea am facut-o eu:
1,5 km de faina, o jumatate de drojdie, sare,3 linguri ulei de masline si apa calda cat cuprinde. Am lasat la dospit o ora dupa care am impartit aluatul in 4 oale mici si am bagat aluatul la cuptor. Inainte cu 10 minute sa scot painicile le-am uns cu un ou pentru a fi mai aspectuoase.
Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole in bol de paine" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (6)
|