Fasole in sos BBQ cu rozmarin si cartofi dulci

Postat de Satisfyyourcravings in Mancaruri de legume
28 Iul 2016 | 2864 vizualizari
Fasole in sos BBQ cu rozmarin si cartofi dulci

Ingrediente

  • 2 cepe rosii
  • 2 catei de usturoi
  • 1 chili
  • 2 morcovi
  • ulei de masline
  • 1 lingurita cu varf paprika afumata
  • 1 lingurita seminte de cumin
  • 1 lingurita fulgi de chili
  • 6 cartofi dulci de marime medie
  • 700 ml passata
  • 800 grame fasole conservata (de mai multe feluri)
  • 100 ml sos BBQ
  • cateva crengute rozmarin proaspat
  • cateva felii de paine
  • 40 grame branza Gouda/Cheddar/Cascaval
  • iaurt pentru servit

Mod de preparare

Se incalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius. 

Se toaca ceapa, usturoiul, chiliul si morcovul si se amesteca cu paprika, cuminul, fulgii de chili si ulei de masline. Se soteaza 20 de minute, la foc mediu, pana se inmoaie. 

Intre timp, se spala cartofii dulci, se stropesc cu putin ulei de masline si se presara cu sare si piper, apoi se trasnfera intr-o tava potrivita pentru cuptor. 

Se adauga passata peste legumele sotate, apoi fasolea cu tot cu apa in care a fost conservata, putina apa sare, piper si sosul BBQ. 

Se indeparteaza frunzele de rozmarin de pe crengute si se stropesc cu putin ulei.

Se transfera fasolea intr-un vas potrivit pentru cuptor si se presara frunzele de rozmarin deasupra.

Se gatesc 1 ora la cuptor, pana cand sosul se ingroasa, adaugand apa daca devine prea uscat. 

In acelasi timp, se coc cartofii dulci pe un raft inferior.

Cu 20 de minute inainte ca fasolea sa fie gata, se rupe painea bucati, se presara cu branza rasa si se aseaza langa cartofii dulci. Se lasa 15 minute, pana devine crocanta si branza s-a topit. 

Se rup cartofii in bucati si se servesc cu fasolea in sos BBQ, iaurt si crutoanele cu branza.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole in sos BBQ cu rozmarin si cartofi dulci" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Zuchini cu carne de pui, prosciutto si branzeturi

Postat de panacris

Zuchini cu carne de pui, prosciutto si branzeturi

Pieptul de pui se curăță, taie fâșii, apoi se condimentează de sare, piper, boia, ulei de măsline și se prăjește la foc iute, cât să se rumenească, apoi se lasă la răcit....

Citeste continuarea

Varză călită în vas Zepter

Postat de panacris

Varză călită în vas Zepter

 Varza pare să aibă o proprietate deosebită în eliminarea produselor toxice, pe care le obligă să iasă din ţesuturi. Totodată, varza asigură cicatrizări de bună calitate,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.07.2016, 15:39
Woooow! Ce de arome! nebunie!
la 28.07.2016, 15:57
la 28.07.2016, 16:22
trebuie sa recunosc ca sunt foarte clasica in ceea ce priveste condimentele si aromele...
la 28.07.2016, 16:38
mmm... ce nebunie!
la 28.07.2016, 18:25
mi-e pofta si mi-e o foame! )

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking