Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Postat de Pungasa_Rogue in Porc
1 Dec 2016 | 6447 vizualizari
Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Pentru ca astazi este Ziua Nationala a Romaniei, nu puteam sarbatori altfel decat cu o mancare de fasole cu ciolan afumat. Am adus in plus, as zice, ardeiul copt, iar pentru asta m-am inspirat de la delicioasa mancare a lui Rocsi.

Ingrediente

  • 500 g fasole boabe alba
  • un ciolan de porc afumat (1 kg)
  • 3 cepe mici
  • un morcov
  • jumatate de pastarnac
  • o bucatica de telina
  • un ardei kapia
  • o foaie de dafin
  • cateva boabe de piper negru
  • o lingurita de sare
  • apa
  • 3 linguri de rosii pregatite pentru iarna
  • un borcan de circa 400 g de ardei copt
  • putin cimbru uscat
  • putin maghiran uscat

Mod de preparare

Fasolea se spala si se pune la fiert intr-o cratita cu apa. Dupa ce da in cateva clocote, se ia de pe foc si se acopera cu un capac. Se lasa peste noapte la inmuiat.

A doua zi, fasolea se clateste cu apa si se pune intr-o cratita impreuna cu ciolanul afumat, care se clateste cu apa in prealabil. Se adauga cepele (curatate de foi si spalate), morcovul (curatat de coaja si spalat), pastarnacul (curatat de coaja si spalat), bucatica de telina (curatata de coaja si spalata), ardeiul (curatat de seminte si cotor si spalat), o foaie de dafin, cateva boabe de piper negru, o lingurita de sare si apa cat sa acopere ciolanul. Se lasa sa fiarba pana cand ciolanul si fasolea sunt fierte bine, iar zeama din cratita este scazuta. Pe parcursul fierberii,se mai poate completa cu apa daca este necesar.

Dupa ce s-au fiert, legumele se scot din cratita si se arunca. Se adauga rosiile pregatite pentru iarna, ardeiul copt taiat bucatele (care se spala in mai multe ape daca este prea sarat), putin cimbru uscat si putin maghiran uscat si se mai clocoteste mancare circa 10 minute. La final, se potriveste de sare. 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Cotlet de porc evantai

Postat de Sidy

Cotlet de porc evantai

Facem o pasta din ulei, mustar condimente si frunze tocate de patrunjel cu care ungem cotletul bine pe toate partile. Feliem apoi cotletul dar nu pina jos ci cu 1 cm mai putin. Intre feliile...

Citeste continuarea

Friptura de porc la cuptor

Postat de AlexTeacher

Friptura de porc la cuptor

Elimina excesul de grasime de pe carne, apoi tai-o la suprafata in forma de romb. Unge-o cu putin ulei de masline pe ambele parti. Tai marunt salvia, cimbrul si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.12.2016, 19:42
Cred că a ieşit de minune fasolea aia, nici nu avea cum, la ce presiune e pe ea de la generosul ciolan. Fain!
la 01.12.2016, 19:43
Doamne cum arata
la 01.12.2016, 19:43
Vai de mine, cata fasole am mancat azi pe Bucataras! Foarte buna!
la 01.12.2016, 19:44
Ciolanul sa vina la mine...
la 01.12.2016, 19:45
Esti de groaza Padre,cred ca stai la panda de ajungi mereu primul

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking